Uredništvo | 30. 3. 2024, 07:46

Spregovorili sosedje pogrešane dveletnice: to ni prvo izginotje v tej družini

Pronadjime.mup.gov.rs

Stvari se zapletajo, otroka pa ni. Sosedje pogrešane deklice še vedno ohranjajo upanje, da jo bodo našli živo in zdravo.

Mama dveletne Danke Ilić, za katero se je v usodni torek izgubila vsaka sled, je hčerko in triletnega sina pripeljala v zanemarjeno hišo, ki je v lasti mamine družine. Ne ve se, zakaj je mama, ko je z otrokoma prišla na Banjsko polje, avto parkirala za hišo, čeprav je bil spredaj prostor. Obenem se številni tudi sprašujejo, zakaj je otroka peljala v hišo v močnem dežju.

Preiskovalci morajo natančno ugotoviti, kaj se je zgodilo med časom, ko je Danka izginila, in časom, ko je njena mama poklicala policijo. To obdobje je trajalo približno 89 minut. V tem obdobju pa je veliko nejasnosti ter nelogičnosti, predvsem v izjavah dekličine mame, ki je bila z njo zadnja v stiku, poroča 24sata.

Mati pogrešane je namreč policiji povedala, "da je njen otrok izginil v trenutku, ko je šla sinu dati vodo". Na poligraf zaradi nosečnosti ne sme.

Zakaj so prišli v počitniško hišo?

Kot so povedali domačini, je družina prišla v hišo, ker je razmišljala o selitvi ter preureditvi, saj so se počutili prenatrpano. "Ivana je izvedela, da je noseča. V Boru sta imela manjše stanovanj, kjer sta z Milošem živela z njegovimi starši in otrokoma. Menda so začeli razmišljati o prenovi hiše Ivanine družine, ki jo imajo na Banjskem polju in kjer nihče že vrsto let ni živel. Načrtovali so, da se bodo v Miloševo hišo preselili njegovi starši, mlada družina pa bi ostala v stanovanju. Ivanina družina pa je to zamisel zavrnila, saj načrtu ni bila naklonjena," so še povedali domačini.

Ivana se je v torek prvič po dolgih letih odločila oditi na posestvo in si ogledati, v kakšnem stanju je. "Tisto jutro se je Ivana z otrokoma odpravila na Banjsko polje, da bi si ogledala razmere in videla, koliko časa in denarja bo vzela prenova hiše," so zaupali domačini.

Goran Srdanov/Nova.rs

Najverjetneje je parkirala zadaj, da ne bi nihče od domačinov povedal njeni družini, da je prišla. Menda ni imela niti ključa, zato so policisti po prijavi naleteli na zaklenjena vhodna vrata. Prav tako tam z otrokoma ne bi mogla prenočiti, saj je hiša v grozljivem stanju.

"Ivanini so na splošno čudni ljudje, z nami domačini se ne družijo toliko in se držijo zase. Ivana je kot otrok več let živela z družino na Banjskem polju. Že takrat so bili odnosi skrhani, saj se Ivanin dedek ni razumel z Ivanino mamo, zato sta nekaj časa živela v Brestovcu, nekaj časa pa tukaj," so za Kurir povedali sosednje. "Ivanina mama je umrla pred 11 leti, oče in brat sta se preselila k dedku v Brestovac, Ivana pa je ostala sama. Nato je šla k očetu, a se je kmalu poročila."

Nenavadno vedenje

"Stvari se zapletajo, otroka pa ni. Upamo, da jo bodo našli  živo in zdravo, in da se bo ugotovilo, kako se je zgodila ta drama. Dankina teta, žena Ivaninega brata, je izginila kot otrok in takrat so jo vsi iskali. Zakaj in kako, se ne ve," so še dejali sosedje.

"Ivana je kot ogenj, že kot otrok je bila živahna. No, zdaj nam je to obnašanje zelo čudno. Pravijo, da je zelo mirna, da ne joka. Cela Srbija pa se boji, kaj se dogaja z otrokom."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol