K. Ž. | 20. 9. 2023, 13:38

Grozljiva smrt enoletnega dečka: v vrtcu umrl zaradi ... prekomernega odmerka droge!

Profimedia

Iz ZDA prihaja grozljiva vest o smrti komaj enoletnega dečka, ki je umrl med dnevnim varstvom v vrtcu v New Yorku.

V petek se je tragično končalo življenje enoletnega dečka Nicholasa Dominicija, ki je bil v vrtcu komaj en teden. Otrok naj bi umrl zaradi prevelikega odmerka fentanila, zaradi izpostavljenosti močni prepovedani substanci pa so bili trije otroci sprejeti v bolnišnico, poroča BBC.

Oblasti so prepričane, da so otroci, stari od osem mesecev do dveh let, v vrtcu vdihavali fentanil. Tri otroke so zdravili z narcanom, zdravilom, ki izniči prekomerni odmerek opioidov. Policija je nemudoma sprožila obsežno preiskavo vrtca v newyorškem okrožju Bronx in pod podlogo, kjer so spali otroci, odkrili kilogram fentanila. Prav tako naj bi odkrili tri naprave, ki se uporabljajo za pakiranje prepovedanih drog.

Fentanil je skupina zelo močnih opioidih drog. Je podoben morfinu, vendar ima v primerjavi z njim 50 do 100-krat močnejši učinek, v primerjavi s heroinom pa 50-krat močnejši protibolečinski učinek. Fentanil se sicer učinkovito uporablja v medicini in veterini, poroča NIJZ.

Lastnica vrtca Divino Nino, 36-letna Grei Mendez, in njen najemnik, 41-letni Carlisto Acevedo Brito, sta obtožena posedovanja prepovedanih drog z namero prodaje, ki je povzročila smrt. Prav tako sta obtožena zarote prodaje drog, ki je povzročila smrt.

"V obtožbah trdimo, da sta obtožena zastrupila štiri dojenčke in ubila enega izmed njih, saj sta iz vrtca vodila mamilarsko operacijo," je dejal manhattanski odvetnik Damien Williams. "Vrtec je kraj, kjer bi otroci morali biti varni. Ne bi smeli biti obkroženi z drogo, ki jih lahko v trenutku ubije." Policija je še dejala, da bi lahko zasežena količina droge ubila 500.000 ljudi.

Posnetki varnostne kamere in telefonski zapiski kažejo, da je Grei Mendeza poklicala moža, ko je videla, da so otroci bolni. To je storila, preden je poklicala nujno medicinsko pomoč. Oblasti njenega moža sicer še iščejo, saj menijo, da je sodeloval pri zaroti. Odvetnik obtoženke medtem trdi, da Grei zavrača vse obtožbe, prav tako naj ne bi vedela za skrite droge.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol