K. Ž. | 21. 5. 2024, 14:40

Premožen dedek svojim vnukinjam zapustil le pičlih 58 evrov (a za to je imel dober razlog)

Profimedia

Dedek, ki je imel pod palcem več kot 580 tisoč evrov, je svojim vnukinjam zapustil le 58 evrov. Sestre so bile tako besne, da so šle tudi na sodišče, a tam jih je čakal še en udarec.

Pet vnukinj Fredericka Warda starejšega so bile ogorčene, ko so izvedele, kako majhna je njihova dediščina. Vnukinje so namreč dobile le 58 evrov, čeprav je imel Ward starejši pod palcem več kot 580.000 evrov. Do prelomne odločitve je prišlo potem, ko je bil nekdanji vojak globoko razočaran, da ga sorodnice niso dovolj pogosto obiskovale, poroča The Sun. Sestre so se celo podale na sodišče in zahtevale več denarja. Otroci pokojnika pa so medtem dejali, da družini ni bilo mar zanj.

Njegova hči Susan Wiltshire je dejala, da je bil njen oče še posebej razburjen, ker ni bil obveščen o poroki pravnukinje. Takrat je potožil, da mu niso poslali niti kosa torte. Razburjeni patriarh je zaradi tega iz oporoke izločil svojega pokojnega sina ter njegove hčere in večino premoženja zapustil otrokoma Terryju Wardu in Susan.

Carol Gowing, Angela St Marseille, Amanda Higginbotham, Christine Ward ter Janet Pett so tako od dediščine dobile ovojnice z 58 evri.

Grda bitka

Razjarjene sestre so tako sprožile pravni napad na strica in teto. Tožile so ju za tretjino premoženja pokojnega dedka. Kvintet je trdil, da je zadnja želja dedka neveljavna, saj naj bi bil ta bolan. Prav tako so ženske trdile, da je Terry svojega očeta prisilil v to odločitev. Susan pa so obtožile, da je vplivala na Freda starejšega.

Profimedia

A sodišče jim več kot očitno ni bilo naklonjeno, saj so izgubile primer. Njihova nepremišljena odločitev pa jih bo drago stala, saj morajo plačati sodne stroške v višini 257.409 evrov. Sodnik je prav tako dejal, da je bila pokojnikova odločitev popolnoma razumna. Med drugim morajo sestre plačati več kot 117.000 evrov in tako pokriti pravne stroške strica in tete. Obenem morajo pokriti tudi lastne odvetniške stroške v višini 100.258 evrov.

Freda Warda starejšega so opisali kot "neodvisnega in močnega" nekdanjega vojaka, ki je živel v Londonu. Leta 2020 je umrl v starosti 91 let. Njegovo oporoko, ki je vključevala več kot pol milijona evrov vredno stanovanje, naj bi si prvotno razdelili njegovi trije otroci, Fred mlajši, Terry in Susan. Vendar je oče petih sester Fred mlajši leta 2015 umrl. Družina se je nato sprla, zaradi česar ni imela več stikov, Fred starejši pa je nato Freda oziroma njegove hčere odstranil iz oporoke.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu