A. B./STA | 16. 11. 2022, 06:40

Donald Trump v vnovično kandidaturo za predsednika: hčerka Ivanka Trump nad tem ni navdušena

Profimedia

Njegov nagovor podpornikom je trajal kar eno uro. 

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump je na svojem posestvu Mar a Lago na Floridi sinoči v skladu s pričakovanju napovedal, da se bo leta 2024 spet potegoval za položaj predsednika ZDA. V nekaj več kot uro trajajočem govoru je Trump v plesni dvorani, okrašeni z lestenci in obloženi z ameriškimi zastavami, spregovoril več sto podpornikom.

Trump se je pred svojimi podporniki norčeval iz demokratov in jih označil za poražence vmesnih volitev pretekli torek ter dodal, da so predsednico predstavniškega doma Nancy Pelosi odpustili s položaja.

Republikanci s tesno večino 

Republikanci bodo najverjetneje prevzeli tesno večino v predstavniškem domu kongresa, čeprav pa so demokrati v nasprotju s predvolilnimi napovedmi ohranili tesno večino v senatu in pridobili dva guvernerska položaja.

"Ameriška vrnitev se začenja v tem trenutku. Naznanjam kandidaturo za predsednika ZDA," je dejal 76-letni Trump, ki je malce pred tem to storil tudi uradno z oddajo dokumentov Zvezni komisiji za volitve (FEC).

Profimedia

Trump je kandidaturo napovedal prej kot običajno celo v državi, ki je znana po dolgotrajnih predsedniških kampanjah, in sporočil, da želi odvrniti druge morebitne kandidate, kot sta guverner Floride Ron DeSantis ali njegov nekdanji podpredsednik Mike Pence, od tega, da bi se potegovali za nominacijo republikanske stranke.

Kako se je na kandidaturo odzvala njegova hčerka?

Ivanke Trump ni bilo na dogodku, čeprav so bili na njem prisotni njen mož Jared Kushner ter brata Don mlajši in Eric. Podala je le kratko izjavo, v kateri je zapisala: "Ne nameravam se ukvarjati s politiko. Čeprav bom svojega očeta vedno podpirala, bom to v prihodnje počela zunaj političnega prizorišča."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol