22. 4. 2022, 07:01 | Vir: STA

Donald Trump ponovno izgubil, kaj ga čaka tokrat?

Profimedia

Poraženec na zadnjih ameriških predsedniških volitvah Donald Trump je na sodišču vložil tožbo, a se vse ni izšlo po njegovih pričakovanjih.

Bivši predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump mora nekdanji tekmovalki v njegovi resničnostni oddaji Vajenec in nekdanji svetovalki v Beli hiši Omarosi Manigault Newman plačati 1,3 milijona dolarjev stroškov za tožbo, ki jo je vložil, ker je Omarosa napisala knjigo o delu v Beli hiši.

Arbitražno sodišče je sklenilo, da sporazum o molčečnosti, ki ga je Omarosa morala podpisati skupaj z vsemi drugimi, ki so kdaj sodelovali s Trumpom, ni veljaven po newyorški zakonodaji. Zato mora stroške tožbe nositi Trump oziroma njegova predsedniška kampanja, ki je uradno vložila tožbo.

Omarosa Manigault Newman je napisala knjigo z naslovom Iztirjen: Insajderska pripoved iz Trumpove Bele hiše, v kateri je razobesila velik kup umazanega perila. Med drugim je razkrila, da je Trump uporabljal rasistične izraze. Trumpova kampanja je sedaj obremenjena z 1,3 milijona dolarjev sodnih stroškov zaradi Omarose in štirimi milijoni dolarjev stroškov za svojo armado odvetnikov.

Profimedia

Trump sicer še vedno razburja Američane, čeprav manj kot prej, ker nima dostopa do Twitterja. Nedavno je tako znova poskrbel za "razvedrilo" ob intervjuju na televiziji Fox News z Britancem Piersom Morganom, ki je od časa do časa njegov zaveznik, potem spet kritik in potem spet zaveznik.

Morgan je Trumpa vprašal nekaj o lažeh glede volilnih prevar na zadnjih volitvah v ZDA. Trump je pobesnel, vstal in odkorakal iz sobe. Nato je prišel na dan posnetek pogovora med Trumpom in Morganom po intervjuju, kjer ju je slišati, kako se šalita in prijetno kramljata, še posebej pa oba hvalita imeniten intervju.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.