26. 8. 2023, 14:53 | Vir: STA

Zaporniško fotografijo Trumpa komentiral tudi Biden: "Čeden fant"

Profimedia/fotomontaža

Trenutni ameriški predsednik je s svojim komentarjem nasmejal svet. 

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je četrtkovo aretacijo v ameriški zvezni državi Georia izkoristil kot priložnost za krepitev svoje blagovne znamke. Njegova zaporniška fotografija je tako že postala simbol Trumpove predsedniške kampanje in pristala na različnih promocijskih izdelkih.

Trump, ki je skupaj z 18 drugimi obtožen izsiljevanja in dogovarjanja za razveljavitev izida volitev leta 2020 v Georgii, je v zaporu okrožja Fulton v Atlanti preživel okoli 20 minut. V tem času je nastala tudi njegova t. i. zaporniška fotografija, ki je obenem prva tovrstna fotografija kakega ameriškega predsednika.

Profimedia

Fotografija 77-letnega Trumpa v njegovi značilni temno modri obleki, beli srajci in rdeči kravati na sivem ozadju je verjetno najslavnejša fotografija te vrste, ki je bila kadarkoli posneta, in se pridružuje galeriji znanih obtožencev, med katerimi so bili športnika OJ Simpson in Tiger Woods, pevca Elvis Presley in Frank Sinatra ter borec za pravice temnopoltih Martin Luther King Jr.

Medtem ko bi takšna fotografija pomenila konec za kateregakoli drugega političnega kandidata, pri Trumpu ustreza njegovi pripovedi o kljubovalni, junaški žrtvi. Njegova ekipa je zato že nekaj ur po objavi fotografije ponudila majice, vrčke in nalepke, na katerih je zaporniška podoba Trumpa, opremljena z velikimi črkami z napisom "Nikoli se ne predajte".

Komentar ameriškega predsednika

Ikonično fotografijo je komentiral tudi trenutni ameriški predsednik Joe Biden"Videl sem jo na televiziji. Čeden fant. Čudovit fant," se je ponorčeval. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol