R. K. | 27. 9. 2022, 20:17

Drama na hrvaškem morju: ladjo s sedmimi člani posadke prevrnil zračni vrtinec

Profimedia/Facebook/Ingrid Blagdan/fotomontaža

Med jutranjo plovbo je vodna tromba potopila eno najstrejših ribiških ladij na Jadranu. Preiskava nesreče še poteka.

Ribiško ladjo, ki je v jutranjih urah plula v bližini hrvaškega otoka, je prevrnila vodna tromba. Ladja je nato potonila, posadki pa se je uspelo s pomožnim čolnom rešiti na varno. Po poročanju hrvaških medijev v nesreči ni bil nihče poškodovan.

Ribiška ladja Atlant je zjutraj med plovbo zašla v neurje, okoli 7.45 zjutraj pa jo je nagnil močan zračni vrtinec, zaradi česar se je kmalu potopila, so po poročanju hrvaških medijev sporočili s tamkajšnjega Ministrstva za morje, promet in infrastrukturo. Na nekaj manj kot 18 metrov dolgem plovilu, ki je plulo pod hrvaško zastavo, je bilo sedem članov posadke, vsi so državljani Hrvaške. 

Potonila ena najstarejših ribiških ladij na Jadranu

Mornarjem se je uspelo rešiti s pomočjo rešilnega čolna, s katerim so uspešno dosegli obalo v Kukljici. Šele nato je kapitan, ki je tudi lastnik ladje, podatke o nesreči poslal zadrski kapitaniji. Oblasti so sporočile, da kapitan ni bil pod vplivom alkohola, preiskava dogodka pa še poteka, piše Dnevnik.hr.

Facebook/Ingrid Blagdan

Eden izmed članov posadke, ki je želel ostati anonimen, je povedal, da je vodna tromba ladjo nagnila, nakar so vsi zabojniki za ribe, ki so bili na krovu, zleteli na eno stran plovila, voda pa je začela vdirati na krov. Imeli so srečo, da se je nesreča zgodila blizu kopnega, poroča morski.hr.

Zapisali so še, da je bila Atlant ena izmed najstarejših ribiških ladij na Jadranu. Zgradili so jo daljnega leta 1908.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord