19. 4. 2022, 16:25 | Vir: STA

Drama na Japonskem: iskalo ga je deset policistov, našli so ga na najbolj očitnem mestu

Slika je simbolična

Profimedia

V mestu Kurashiki v zahodni prefekturi Okayama se je v preteklih dneh odvil zelo nenavaden incident. 

Policisti so prejeli klic moškega o pobegu dva metra dolgega kraljevega pitona, ki naj bi neznano kam izginil iz njegovega avtomobila.

Kaj se je zgodilo? 

Lastnik je policistom pojasnil, da je kačo prevzel od prijatelja, ki je zanjo skrbel nekaj dni. Ko jo je na parkirišču poskušal vzeti iz avtomobila, je ni mogel najti.

V mestu je nemudoma stekla obsežna iskalna akcija, v kateri so policisti s podolgovatimi lesenimi palicami pretipali vse zelenice okrog parkirišča in preiskali vse jaške v bližini lastnikovega stanovanja. A o pitonu ni bilo ne duha ne sluha. 

Med iskalno akcijo.

Presenečenje za vse

Ko so že izčrpali vse možnosti, se je lastnik spomnil, da je v avtomobilu opazil nekaj nenavadnega. Zdelo se mu je namreč, da armaturna plošča nasproti sopotnikovega sedeža nekoliko odstopa oziroma da je drugačne oblike kot običajno. Pogled za predal v armaturni plošči je razkril v klobčič zvitega pitona, ki se je več dni skrival v lastnikovem avtomobilu.

Pitoni sicer niso strupeni in svoj plen ubijejo tako, da ga ovijejo. Običajno se hranijo s toplokrvnimi živalmi, kot so ptice in majhni sesalci. Japonski zbiratelji zelo povprašujejo po vseh vrstah eksotičnih živali. Omenjeni lastnik je pitone hranil v terariju na svojem domu, za to pa ni potreboval nikakršnega dovoljenja.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ