P.M. | 11. 5. 2023, 15:32

Močna eksplozija v stanovanjski stavbi, več ljudi huje ranjenih

Twitter/Our World

Lokalni mediji poročajo, da so na okoliških balkonih ostrostrelci. Kaj se dogaja?

V eksploziji v stanovanjski zgradbi v mestu Ratingen na zahodu Nemčije je bilo ranjenih več policistov in gasilcev, nekateri med njimi tudi huje. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za nameren napad, nekatere od ranjenih oseb so v kritičnem stanju, so sporočili iz tamkajšnje bolnišnice.

Šlo je za rutinsko operacijo, potem je počilo

Nemški RTL je objavil kratek povzetek dogajanja. Kot so poročali, naj bi eden od stanovalcev zjutraj zaradi prenapolnjenega poštnega nabiralnika obvestil policijo. Skrbelo naj bi ga namreč, da se ni kaj zgodilo mami in sinu, najemnikoma stanovanja, ki mu nabiralnik pripada. Na kraj so pozneje prispeli tako policisti in gasilci, ni pa še jasno, kaj se je zgodilo po tem. Iz okolice stavbe je slišati tudi streljanje.

Tiskovni predstavnik policije je povedal, da so policiste in gasilce poklicali na pomoč nemočni osebi iz nebotičnika na Berlinski ulici. Ti so na silo vdrli v stanovanje, nato pa je odjeknila eksplozija.

Kot je povedal regionalni notranji minister Herber Reul, je sin v stanovanju aktiviral zažigalno napravo, ki je povzročila eksplozijo, v kateri je bilo ranjenih 12 policistov in gasilcev.

Osumljenec je teoretik zarot

Policisti naj bi aretirali 60-letnega moškega, ki je huje poškodovan, zato so ga odpeljali v bolnišnico. Ni pa znano, ali je poškodbe utrpel med eksplozijo ali med aretacijo. Aretirani moški, ki je osumljen napada na gasilce in policiste, "spada v krog teoretikov zarote, ki zanikajo koronavirus," je dejal minister Reul.

Po neuradnih informacijah naj bi reševalci pri dostopu do stanovanja v stolpnici našli truplo. Identiteta osebe, šlo naj bi za žensko, trenutno ni znana. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol