J. Z. | 20. 8. 2022, 07:20

Evakuacija v Termah Tuhelj, med poškodovanimi naj bi bili tudi Slovenci: ZNANO je, kaj se je zgodilo

Terme Tuhelj/posnetek zaslova/fotomontaža

V termah v neposredni bližini Slovenije so morali zaradi napake pri kloriranju bazenov zaradi izhlapevanja dražeče snovi evakuirati več deset oseb. Več kot 10 obiskovalcev je poškodovanih, med njimi pa naj bi bili tudi naši državljani. Sedaj so pojasnili, kaj se je zgodilo. 

Iz Term Tuhelj v hrvaškem Zagorju, ki so v lasti slovenske družbe Terme Olimija, so sinoči evakuirali obiskovalce vseh bazenov, saj so številni  tarnali zaradi težav z dihanjem in srbečico.

Bolnišnično pomoč je potrebovalo 19 oseb, od tega tudi ena mladoletna oseba, ki pa ni imela hujših poškodb, poroča Dnevnik.hr. 

Kot so pojasnili v termah, je do težav prišlo okrog 18. ure, ko je dostavljalec pripeljal natrijev hiperklorid, ki ga uporabljajo za čiščenje bazenske vode.

"Težava je nastala, ker je to kemikalijo dostavil na napačno mesto, zato je prišlo do močne kemijske rekacije, nevaren plin pa se je začel širiti po savnah in welness centru," je direktor term Vaja Čretnik pojasnil za Večernji list. 

Težave z dihanjem in srbečico

Gostje Term Tuhelj, ki so morali poiskati zdravniško pomoč, imajo večinoma težave z dihanjem in srbečico, s kisikom pa so morali oskrbeti več obiskovalcev toplic. Med poškodovanimi pa naj ne bi bilo otrok.

Terme Tuhelj

Večina obiskovalcev, ki je potrebovala pomoč, so turisti iz Slovenije, Italije in Nizozemske. Po poročanju Radia Slovenija so med poškodovanimi tudi Slovenci. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord