R.S. | 27. 9. 2022, 15:44

Družina je 18 mesecev hranila truplo 35-letnega pokojnika v hiši. Mislili so, da je v komi

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Policija je povedala, da je družina verjela, da je živ in je še naprej skrbela zanj, čeprav so njegov mrliški list prejeli dan po smrti. Umrl je zaradi pljučnice. 

Družina v Kanpurju v Indiji je 18 mesecev hranila truplo 35-letnega moškega v svoji hiši, ker so mislili, da je v komi, poroča revija Fenix​. Žena moškega, ki je psihično nestabilna, je vsako jutro poškropila sveto vodo na njegovo počasi razpadajoče telo v upanju, da mu bo to pomagalo priti iz kome, je povedal tiskovni predstavnik policije.

Prejeli so njegov mrliški list

Sosedje so policiji povedali, da so pogosto videli družinske člane, kako domov nosijo jeklenke s kisikom. Moški, identificiran kot Vimlesh, je dejansko umrl 22. aprila 2021. Upepelili so ga šele v petek. 

Policija je povedala, da je družina verjela, da je živ in je še naprej skrbela zanj, čeprav so njegov mrliški list prejeli dan po njegovi smrti. Umrl je zaradi pljučnice. 

V pogovoru za The Sunday Express je glavni zdravstveni direktor Kanpur Alok Ranjan dejal: "22. aprila 2021 je med drugim valom covida umrla oseba. Imel je pljučnico. Ko je umrl, so ga odpeljali v lokalno bolnišnico, kjer so ga razglasili za mrtvega. Izdan je bil tudi mrliški list z navedbo vzroka smrti."

Profimedia

Kako so ugotovili resnico? 

Vimleshovo truplo so našli v petek, potem ko je oddelek za informacijsko tehnologijo vložil pritožbo pri okrožni upravi Kanpurja. Vimlesh je bil namreč pogrešan z dela od aprila 2021. Okrožni sodnik Kanpurja Vishak G. je zdravstvenim uradnikom naročil, naj raziščejo zadevo, po kateri je bilo ugotovljeno, da je Vimlesh umrl aprila 2021.

Kadarkoli so njegovi sodelavci vprašali družino, kje je, so rekli, da je Vimlesh bolan. Družina je prinesla tudi kisikove jeklenke, domačim pa povedala, da je v komi in da se zdravi doma. Prepričani so bili, da je živ in da bo bolje, je povedal visoki policijski častnik.

Policija proti družini ne bo ukrepala. Po njihovih besedah "ni bilo storjeno nobeno kaznivo dejanje".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.