A. B. | 10. 12. 2022, 21:32 | Vir: Avtomagazin

Družina se je na prvenstvo v Katar odpravila kar z avtom: potovali so skoraj 30 dni

Profimedia

Rek, da za ljubitelje nogometa nobena pot ni predolga, očitno drži. Njih niso ustavili niti 

Saj veste, kako pravijo: kjer je volja, je tudi pot. Indijska družina iz Kerale je očitno omenjeni pregovor vzela zelo za res. Na Svetovno prvenstvo (SP) v nogometu se je zapeljala kar s Toyoto Innovo, za pot pa so potrebovali skoraj mesec dni. Družina, ki jo sestavljajo Abdull Ibnu Ashraf, njegovi starši in bratranec Mohammad Faraz, se je na SP pripeljala v enoprostorcu, ki so ga v namen potovanja tudi primerno polepili.

Družina se je na pot podala 30. oktobra, na cilj pa je prispela nekaj dni po začetku mundiala. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abdulla ibnu Ashraf (@the_parava)

Kaj so o poti povedali sami? 

"Že od nekdaj sem velik nogometni navdušenec, zato sem se, ko smo izvedeli, da bo svetovno prvenstvo potekalo v Katarju leta 2022, odločil, da si ga ogledamo v živo," je za Car Dekho povedal Asharf, Abdullov oče. Sprva so načrtovali, da bi pot opravili z letalom, kar bi jim vzelo le nekaj ur, a so se namesto tega raje odločili za avtomobil. "Moj oče je začel govoriti o tem, da bi šel v Katar kar z avtomobilom," o očetovi odločitvi pove Abdull in nadaljuje:

"Sprva ga nisem jemal resno, potem pa sem začel o tem razmišljati tudi sam. Tako sem naslednjih nekaj tednov raziskoval in pridobival vsa potrebna dovoljenja," je zaokrožil zgodbo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abdulla ibnu Ashraf (@the_parava)

Po številnih težavah na mejah in ob pridobivanju dovoljenjso se zapeljali do Mumbaja in nato z ladjo poslali avtomobil v Jebel Ali (ZAE). Pot so od tam nadaljevali čez Oman, Bahrajn, Kuvajt in Savdsko Arabijo.

Družina je v sklopu obiska Katarja raziskala številne glavne znamenitosti, kot sta Jebel Jais in Burj Khalifa. Prav tako so prišli do vstopnic za tekmo Nemčije in Kostarike, ki se je končala z zmago Nemcev (4:2)."To je bila neverjetna izkušnja. Spoznali in spoprijateljili smo se s toliko ljudmi. Toliko jih je prišlo, da bi se z nami fotografirali," z navdušenjem zaključi Abdull.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol