15. 4. 2022, 14:10

Dvema ruskima oligarhoma zasegli ogromno vsoto denarja

Profimedia

Največja zamrznitev zasebne lastnine v britanski zgodovini.

Britanske oblasti so z novimi sankcijami zasegle premoženje Eugena Tenenbauma in Davida Davidoviča, njuno premoženje v višini 12 milijard evrov pa je na ozemlju Velike Britanije zamrznjeno. Ministrica za zunanje zadeve Združenega kraljestva Liz Truss je dejala, da oligarhi na ta način ne morejo prenesti svojega premoženja v Rusijo, kar jim preprečuje podporo Kremlju.

"Zaostrimo linijo ruskega vojnega stroja in ciljajmo na krog ljudi, ki so najbližje Kremlju. S sankcijami bomo nadaljevali, dokler ruski predsednik Vladimir Putin ne bo poražen v Ukrajini," je dejala Truss.

Pritisk na Putinov vojni stroj

Tenenbaum se je predstavil tudi kot eden od Abramovičevih najožjih poslovnih sodelavcev in kot direktor v angleškem nogometnem prvoligašu Chelseaju. V začetku tega tedna je Abramovič ostal brez šest milijard evrov premoženja, ki ga je zamrznila avtonomna vlada britanskega otoka Jersey.

"Analiza kaže, da gre Rusija v najglobljo recesijo po razpadu Sovjetske zveze, saj je trenutno zamrznjenih 275 milijard funtov ali 60 odstotkov deviznih rezerv," je vlada zapisala v izjavi.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord