7. 6. 2022, 09:03 | Vir: STA

Dveletni otrok našel pištolo in ustrelil svojega očeta

Profimedia

Policisti so najprej mislili, da se je moški ustrelil sam, a so kmalu ugotovili, kdo je v resnici pritisnil na petelina. 

Na Floridi je dveletni deček po nesreči ustrelil in ubil svojega očeta, potem ko sta njegova starša brez nadzora v torbi pustila nabito pištolo, so v ponedeljek sporočile lokalne oblasti.

Najprej so mislili, da se je ustrelil sam

Ko so policisti prišli na dom žrtve v bližini Orlanda, so našli otrokovo mater Marie Ayala, ki je možu Reggieju Mabryju dajala umetno dihanje.

Organi pregona so sprva menili, da se je 26-letnik, ki je kmalu zatem umrl v bolnišnici, ustrelil sam, vendar je najstarejši od treh otrok para kasneje preiskovalcem povedal, da je sprožilec pritisnil njegov dveletni brat, je na novinarski konferenci povedal šerif okrožja Orange John Mina.

Profimedia

Gre za družino s socialnega roba

Pištola se je nahajala v torbi, ki jo je Mabry pustil na tleh. Otrok je nato prišel do pištole in ustrelil očeta v hrbet, medtem ko je ta igral videoigro na računalniku, je navedeno v sodnih dokumentih.

Pet družinskih članov, vključno s petmesečno deklico, je bilo v času incidenta v isti sobi. Oba starša pa sta bila takrat na pogojnem izpustu zaradi večkratnih kaznivih dejanj zanemarjanja otrok in uporabe drog, je dejal šerif.

Profimedia

Tovrstne tragedije v ZDA niso redkost

"Lastniki orožja, ki svojega orožja ne zavarujejo pravilno, so le delček sekunde oddaljeni od tega, da se v njihovih domovih zgodi ena od takšnih tragedij. Ti otroci so zdaj dejansko izgubili oba starša. Njun oče je mrtev. Njihova mati je v zaporu, majhen otrok pa mora živeti z zavestjo, da je ustrelil svojega očeta," je dodal šerif.

Takšne tragedije v ZDA niso redek pojav. Avgusta 2021 je denimo ravno tako dveletni otrok našel pištolo v nahrbtniku in ustrelil svojo mamo v glavo, medtem ko je ta sodelovala na videokonferenci.

Profimedia

Zadnja nesreča pa prihaja v času, ko v državi poteka razprava o ureditvi orožja, potem ko so ZDA pretresla množična streljanja v supermarketu, bolnišnici in osnovni šoli.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ