R. K. | 8. 12. 2022, 17:54

Elon Musk v središču preiskave: tako krši pravice delavcev

Profimedia

Eden izmed najbogatejših ljudi na svetu s svojim ravnanjem ponovno razburja svetovno javnost.

Elon Musk je pisarniške prostore Twitterja spremenil v spalnice, da bi lahko "utrujeni" zaposleni tam prespali, poroča BBC. Ob tem navajajo, da naj bi oblasti v San Franciscu to potezo preiskovali kot možno kršitev gradbenih predpisov. Objavili so tudi fotografije na novo urejenih prostorov. Na eni izmed njih je videti celo zakonsko posteljo.

Predstavniki gradbene inšpekcije iz San Francisca naj bi že potrdili, da po pritožbi preiskujejo morebitne kršitve, Musk pa to vidi kot napad na podjetje, ki "utrujenim zaposlenim" zagotavlja postelje. 

Profimedia

Pisarne so videti kot hotelske sobe

Slavni milijarder naj bi sicer že od prevzema Twitterja bival na sedežu podjetja. To je potrdil tudi v tvitu, ki pa ga je medtem že izbrisal. V njem je zapisal da bo spal v pisarni, "dokler se organizacija ne popravi." Musk je sicer že ob prevzemu Twitterja poslal elektronsko sporočilo vsem zaposlenim in jih v njem opozoril, da bodo morali z visoko intenzivnostjo delati dolge ure.

Na slikah, ki so jih objavili pri omenjenem mediju, je videti, da za postelje uporabljajo tudi kavče. Na eni izmed slik je sta vidni budilka in slika, ki visi nad pogrnjeno posteljo. "Videti je kot hotelska soba," je fotografijo opisal eden od nekdanjih delavcev

Na to se je odzval tudi kalifornijski senator Scott Wiener, ki je za BBC povedal, da Musk sedaj zaposlene sili, da spijo na sedežu podjetja. "Jasno je, da mu v resnici ni mar za ljudi. Ni mu mar za ljudi, ki delajo zanj," je dejal. Odzval se je tudi Musk, ki je dejal, da bi moralo mesto San Francisco namesto prenočišč na Twitterju dajati prednost zaščiti otrok pred posledicami zlorabe drog.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ