14. 4. 2022, 13:12

Elon Musk z astronomsko ponudbo za nakup 100 % lastništva Twitterja: "Twitter mora postati zasebno podjetje"

Profimedia

Elon Musk je nedavno tega oznanil, da je z nakupom 9,2-odstotnega deleža postal največji delničar podjetja Twitter. Zdaj pa je na mizo vrgel še ponudbo za nakup celotnega podjetja.

Šef podjetja Tesla je po poročanju tujih medijev podal ponudbo za nakup preostanka deleža v podjetju Twitter po ceni 49,71 evrov na delnico. Končna ponujena cena je tako nekaj več kot 37,3 milijarde evrov

"Po investiciji v podjetje Twitter sem odkril, da podjetje v tej obliki ne bo niti cvetelo niti služilo družbenemu imperativu," je po oddaji ponudbe povedal Elon Musk. "Twitter se mora transformirati v zasebno podjetje. Če moja končna ponudba ne bo sprejeta, moram razmisliti o svojem položaju v podjetju kot delničar."

Mimogrede, kmalu po nakupi 9,2-odstotnega deleža je Elon Musk na Twitterju namignil, da bi lahko kmalu uvedli dolgo zaželeno možnost popravljanja objav. Kljub temu, da mnoge moti, ker svojih zatipkov na Twitterju ne morejo popraviti, razen če objavo zbrišejo in objavijo ponovno, pa so številni opozorili, da bi lahko to privedlo tudi do zlorab, zato bi bilo potrebno o tej možnosti še razmisliti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord