R.S. | 6. 11. 2023, 09:28

Preobrat, ki ga ni pričakoval nihče: osemletna deklica naj bi bila živa

Twitter/Daily Mail/fotomontaža

Izraelske oblasti so družini povedale, da je bila deklica najverjetneje ugrabljena. 

Emily Hand, osemletna izraelska deklica, je bila 7. oktobra pri prijateljici, ko so jih napadli pripadniki Hamasa. Njena družina je z javnostjo takrat delila, da so deklico teroristi ubili. Konec oktobra pa so izraelske oblasti obvestile družino, da je bila Emily pravzaprav ugrabljena, poroča The Times of Israel. Natalie Hand, njena starejša sestra, je za Channel 12 povedala: "Najprej so nam povedali, da je bila umorjena. Žalovali smo, nato pa so nam konec oktobra povedali, da je zelo verjetno, da je bila ugrabljena." Ugrabljena naj bi bila tudi njena prijateljica in mama prijateljice. 

Emily je hčerka Thomasa Handa, Irca, ki se je pred več kot 30 leti preselil v Izrael, in v Izraelu rojene Liat, ki je pred nekaj leti umrla zaradi raka. Oče ugrabljene deklice je 12. oktobra v čustvenem intervjuju za CNN povedal, da je bil vesel novice, da je Emily mrtva. "Rekli so mi, da so našli Emily in da je mrtva. Jaz pa sem rekel ja, ja in se nasmehnil, ker je bila to najboljša novica. To je bila najboljša možnost, na katero sem upal. Bila je bodisi mrtva bodisi v Gazi, in če veste, kaj počnejo z ljudmi v Gazi ... to je hujše od smrti," je s solzami v očeh povedal Hand.

"Brez hrane in vode, v temni sobi, napolnjeni z bogve koliko ljudmi, ki jih je groza vsako minuto, uro, dan in mogoče celo leta. Zato je bila smrt blagoslov, popoln blagoslov," je še dejal. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol