29. 4. 2022, 19:52 | Vir: STA

Katera od evropskih držav bo v Ukrajino poslala več kot 200 tankov?

Profimedia

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je za podporo brez primere že zahvalil, pri tem pa ni ciljal le na pošiljko orožja. Kaj je še imel v mislih?

Večina tankov že v Ukrajini 

Poljske oblasti nameravajo Ukrajini dobaviti več kot 200 sovjetskih tankov serije T-72. Večina naj bi jih že prečkala mejo in prispela na ukrajinsko ozemlje. Predsednik poljske vlade Mateusz Morawiecki je dobavo potrdil že pred nekaj dnevi, vendar sprva ni navedel točnega števila tankov. Hkrati pa je predsednik Andrzej Duda v začetku tedna izjavil, da je Poljska od začetka vojne Ukrajini že zagotovila vojaško pomoč v vrednosti 1,5 milijarde evrov.

Profimedia

Zelenski izrazil hvaležnost Poljakom

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je v pogovoru z novinarji več poljskih medijev v Kijevu zahvalil Poljski in poljskemu ljudstvu za podporo Ukrajini in Ukrajincem brez primere. Pri tem pa ni mislil le na pomoč z orožjem, temveč tudi na sprejem več kot treh milijonov ljudi, ki so pobegnili iz Ukrajine. Poljaki si po najboljših močeh prizadevajo, da bi se Ukrajinci, ki so pobegnili, počutili kot doma, je dodal.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ