P.M. | 5. 5. 2023, 20:35

Karel III. ima pred velikim dogodkom le eno željo

Profimedia

Kako zelo angleško, bi lahko pospremili njegovo željo! Poglejte si zadnje fotografije iz Londona, kjer trenutno vlada prava evforija.

Britanski kralj Karel III. je na predvečer svojega kronanja pred Buckinghamsko palačo pozdravil zbrane, ki so v pričakovanju velike slovesnosti že zasedli mesta ob ulici, ob kateri bo potekal sprevod s kraljevim parom. Pri tem sta se mu pridružila tudi njegov sin, prestolonaslednik William in njegova soproga Kate. Preden bo na njegovi glavi zasijala diamantna krona, pa si je britanski kralj zaželel predvsem ... da ne bi deževalo. To je na Otoku še posebej muhasto, deževni dnevi pa so tam bolj pravilo kot izjema.

Profimedia

Evforija narašča iz minute v minuto

Tako 74-letni kralj kot William in Kate so z navdušenci nad monarhijo, zbranimi na ulici The Mall, ki vodi do Buckinghamske palače, klepetali, pozirali za selfije in se rokovali. Ob njihovem prihodu so nekateri v pozdrav zaklicali "Bog obvaruj kralja". Po okoli 20 minutah so se odpeljali nazaj proti palači.

Prebivalci Velike Britanije se z nestrpnostjo in vznemirjenjem pripravljajo na veliki dan.

Prebivalci Velike Britanije se z nestrpnostjo in vznemirjenjem pripravljajo na veliki dan.

Profimedia

Številni že več dni taborijo na ulici pred palačo, da bi lahko iz prve vrste spremljali sprevod, ki bo v soboto Karla in njegovo soprogo Camillo popeljal do Westminstrske opatije, kjer bosta oba okronana.

Zvečer bo v Buckinghamski palači priredil sprejem za voditelje držav in druge visoke goste, povabljene na kronanje. Med njimi bo tudi slovenska predsednica Nataša Pirc Musar s soprogom Alešem Musarjem.

Profimedia

Mnogi vidijo priložnost za zaslužek

Legoland Windsor z miniaturno sceno kronanja s figuricami kralja in kraljice v Buckinghamski palači, čokoladni Charles ter kraljevi kečap so le nekateri izdelki, ki so trenutno na voljo v Združenem kraljestvu.

Profimedia

Po državi so se začele pojavljati tudi pleteni volneni "grelci" za poštne nabiralnike.

Profimedia

Medtem je Muzej voščenih lutk Madame Tussauds ponovno razstavil lutke, ki prikazujejo Camillo, Charlesa, princa Williama in Kate, princa Harryja, kraljico Elizabeto II. in princa Filipa. Voščene figure so odstranili oktobra 2022, potem ko so protestniki proti podnebnim spremembam Charlesa namazali z vegansko čokoladno torto, prelito s peno za britje.

Profimedia

Čokolada in ketchup

Blagovna znamka sladkarij Celebrations je za Mars-Wrigley UK ustvarila doprsni kip Charlesa v naravni velikosti. Ta je narejen iz več kot 17 litrov stopljene čokolade in skoraj 2900 miniaturnih čokoladic, tehta pa več kot 23 kilogramov.

Profimedia

Heinz ketchup pa je tik pred kronanjem postal "Kingchup" Heinz. Gre za omejeno serijo znanega proivajalca, ustvarjeno v luči jutrišnje posebne priložnosti. Nalepka na izdelku ima krono in zastavice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heinz UK (@heinz_uk)

Ob lanskem platinastem jubileju pokojne Elizabete II. je HP Sauce ustvaril solatni preliv, imenovan "Salad Queen" (Solata kraljica, op.a.).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol