29. 4. 2022, 09:39

Filmska drama na bencinski črpalki v centru Zadra! Slovenec streljal kar desetkrat

Posnetek zaslona/Večernji list

V pristanišču za trajekte je kar osem ur vzbujal strah in pri tem prestrašil tudi lokalne trgovce. 

Hrvaški mediji poročajo o drami, ki se je ponoči odvijala v trajektnem pristanišču pri eni od bencinskih črpalk v Zadru. 

Slovenec, rojen 1978, je bil po dosedanjih ugotovitvah na poti do Črne gore, ko se je ustavil na bencinski črpalki, kjer je nakupil nekaj osnovnih potrebščin. Po poročanjih hrvaškega medija Večernji list ni nič nakazovalo na to, da bi lahko prišlo do drame. 


V nekem trenutku, ko so zaposlene že začele zapuščati službo, je Slovenec v roke vzel karabin – lovsko puško in močno lovsko orožje in tako utaborjen sedel osem ur, navedbe policijskega vira povzema hrvaški medij. Med tem je ustrelil kar desetkrat. S policije so sporočili, da je bil v streljanju lažje ranjen policist. 

Na terenu je bil tudi načelnik PU zadrska Antun Dražina, ki je povedal, da je Slovenec streljal tudi na policiste. 

"Po dosedanjih informacijah je policijska uslužbenka šla mimo bencinske črpalke in videla moškega, kako sedi na tleh in ga vprašala, kaj počne. Ta je zakričal ' Fuck the police' in streljal v morje. Po tem se je odvijala prava drama, ker je moški izstrelil več kot desetkrat v smeri policije. Angažirali smo specialne enote iz Splita in Luškega. Stopili smo v stik tudi s slovensko policijo in od njih izvedeli za težave, ki jih ta moški ima, zato smo do njega pristopali zelo previdno. Po osmih urah pregovarjanja, se je le odločil predati," je povedal vir za Večernji list

Po filmskih prizorih so napadalnega Slovenca okoli 6.45 zjutraj policisti uspeli obvladati. Sprva so ga odpeljali bolnišnico, nato pa še na policijo v Zadru.

Kraj dogodka je še zmeraj zaščiten s policijskimi trakovi. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord