N. V. | 26. 4. 2022, 12:35

FOTO in VIDEO: Tukaj bodo konec sveta pričakali najbolj bogati

Survival Condo

Poleg luksuznih stanovanj boste v bunkerju lahko uživali tudi v kinu, igralnici in celo na bazenu. Koliko bi morali odšteti, če bi se v primeru apokalipse želeli zateči tja?

Ameriški gradbinec Larry Hall je za najbogatejše ustvaril "bunker za konec sveta", tako imenovan projekt "Survival Condo".

Kot pojasnjuje na spletni strani, je bunker namenjen uspešnim, izobraženim in premožnim posameznikom, ki si bodo v primeru naravne katastrofalne nesreče ali nesreče, ki jo povzroči človek, želeli mirno in razkošno življenje v bunkerju.

Bunker, ki rešuje pred apokalipso

Nekdanje skladišče je Hall preobrazil v razkošno podzemno bivališče, ki bi ga uporabili v primeru apokalipse oziroma večje nesreče.

Kot pojasnjuje na spletni strani, ima stavba eno izmed najmočnejših struktur, ki jih je ustvaril človek. Gre namreč za jedrsko utrjen bunker z debelimi stenami, ki je bil zgrajen leta 1960 za shranjevanje jedrskih raket Atlas.

Survival Condo

Koliko ljudi sprejme?

Zgradba ima 15 nadstropij (v globino), v njej pa lahko biva 75 oseb. V objektu bi lahko preživeli pet let brez kakršnegakoli odhajanja ven. 

Survival Condo

Objekt se nahaja na skrivni lokaciji v Kansasu. Njegova točna lokacija torej ni znana, Hall je razkril samo, da se nahaja severno od mesta Wichita. 

Survival Condo

Koliko boste odšteli za življenje v bunkerju?

V bunkerju je 14 bivalnih enot, ki so različne velikosti in zato tudi različnih cen. Mednje spadajo apartmaji, ki so veliki okoli 80 kvadratnih metrov in večnadstropna stanovanja, ki imajo več kot 300 kvadratnih metrov.

Najmanjše stanejo okoli pol milijona evrov, največje pa več kot 4,2 milijona evrov. 

Življenje v bunkerju

Bivalni prostori precej spominjajo na luksuzna stanovanja. Vključujejo kuhinjo, kopalnico in virtualna okna, ki predvajajo razgled na zunanjo okolico, da stanovalci nimajo občutka, da so pod zemljo.

Skupni prostori imajo še bazen, wellness s savno, kinodvorano, salon, fitnes, notranje strelišče, zdravstveni objekt, steno za plezanje, park za pse, trgovino in celo območje za hidroponično gojenje sadja in zelenjave.

Survival Condo

Koliko je zanimanja?

Vse bivalne enote naj bi že bile sicer razprodane, zato je Hall dejal tudi, da že načrtuje podobne projekte, tako drugje v Združenih državah Amerike kot tudi v Evropi in Aziji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord