N. V. | 8. 9. 2022, 18:07

FOTO: Kakšna je bila kraljica nazadnje videti v javnosti? Modrikasta in shujšana

Instagram/theroyalfamily/Profimedia/fotomontaža

Svet je zaskrbljen. Zdravstveno stanje kraljice je zelo slabo, ob njej je trenutno celotna kraljeva družina. To so zadnje slike, ki so pricurljale v javnost, na njih pa je Elizabeta še bila na nogah, a videti že precej slabo ...

Kraljica Elizabeta II., ki je v zadnjem letu zaradi zdravstvenih težav odpovedala udeležbo na več dogodkih, je 6. septembra na Škotskem sprejela odstop nekdanjega premierja Borisa Johnsona in za novo premierko imenovala Liz Truss. Takrat so ju fotografi ujeli v objektiv, to pa so hkrati postale njene zadnje fotografije, ki so se pojavile v javnosti.

Namreč poročali smo, da se je kraljičino zdravstveno stanje precej poslabšalo: pravzaprav je tako slabo, da so se od nje prišli poslovit vsi člani kraljeve družine.

Zdravstveno stanje ji že dolgo nagaja ...

Kraljičino zdravje je bilo na naslovnicah medijev od oktobra lani, ko so jo opazili, da uporablja sprehajalno palico. V zadnjih mesecih kraljice ni bilo veliko na spregled. Povedala je, da je veliko dogodkov odpovedala zaradi težav s hojo, jasno pa je bilo, da kraljico pestijo tudi druge zdravstvene težave. Tudi njene zadnje fotografije pričajo o tem, da je njeno zdravstveno stanje zares zaskrbljujoče.

Zadnje fotografije

Fotografija pove več kot tisoč besed. 96-letnica je 6. septembra konservativno političarko poklicala v grad Balmoral na Škotskem, kjer jo je uradno pozvala, naj sestavi novo vlado po odstopu Borisa Johnsona.

Fotografije s srečanja so bile pozneje objavljene v javnosti, alarm pa sproža temno modra modrica na kraljičini desni roki.

Instagram/theroyalfamily/fotomontaža

Primerjava fotografij s slovesnosti prisege z Johnsonom leta 2019, pa poudarja, kako se je njen videz spremenil v treh letih. Poleg modric je tudi vidno shujšana in krhka.

Instagram/theroyalfamily/Profimedia/fotomontaža

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu