N. V. | 6. 11. 2022, 08:22

(FOTO) Strašni prizori: tako naj bi ljudje izgledali leta 3000

Profimedia

Kam nas bo pripeljala tehnologija? Res, da imamo vedno več stvari in do njih lahko pridemo vedno hitreje. Ampak kakšen vpliv ima tehnologija na naše zdravje?

Nedavno so znanstveniki predstavili groteskni model človeka iz prihodnosti, ki so ga poimenovali Mindy. Trdijo, da gre za vpogled v to, kako bi lahko ljudje bili videti čez manj kot 800 let. Mindy so ustvarili ob pomoči aplikacije Toll Free Forwarding, da bi tako prikazali vpliv tehnologije na naše telo.

Kako bo videti človek v letu 3000?

Zgrbljen hrbet, širok vrat, roke v obliki krempljev, dodatna veka so fizične lastnosti, ki bi jih lahko imel človek v letu 3000.

"Ustvarili smo človeka prihodnosti, katerega telo se je fizično spremenilo zaradi nenehne uporabe pametnih telefonov, prenosnikov in podobnih tehnologij," ob tem poudarjajo ustvarjalci študije.

Dolgoletno strmenje v pametne telefone ali računalniške zaslone naj bi povzročilo zgrbljeno držo, hkrati pa bi roke zaradi tega, kako držimo telefon, lahko postale podobne krempljem, je poročal Daily Mail.

Poleg tega naj bi imel človek prihodnosti debelejšo lobanjo, manjše možgane in dodatno veko, ki naj bi preprečevala pretirano izpostavljanje svetlobi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord