R.S. | 8. 2. 2023, 07:32

Fotografija, ki je pretresla ves svet: oče drži za roko svojo hčerko, ki je umrla v potresu

Profimedia

Reševalci se spopadajo z mrazom, da bi našli preživele pod ruševinami več tisoč stavb, ki jih je z zemljo zravnal potres. A za nekatere je pomoč prišla prepozno ...

V katastrofalnih potresih, ki so v ponedeljek prizadeli območje na jugovzhodu Turčije blizu meje s Sirijo, je po najnovejših podatkih umrlo več kot 8700 ljudi, od tega 6234 v Turčiji, v Siriji pa 2470. Skupno je poškodovanih več kot 37.000 ljudi. Družbena omrežja preplavljajo fotografije posledic potresov, ki so za vedno zaznamovali življenja mnogih družin.

V mestu Kahramanmaras, ki je bil blizu epicentra potresa, je Mesut Hancer izgubil svojo 15-letno hčer. Fotografija, ki je zaokrožila po spletu, prikazuje očeta, ki za roko drži svojo hčerko, ki leži mrtva na postelji, prekrita z ruševinami. Pretreseni oče hčerke ni mogel rešiti. 

Profimedia

Čudeži se dogajajo

Reševalci se spopadajo z mrazom, da bi našli preživele pod ruševinami več tisoč stavb, ki jih je z zemljo zravnal potres, ki je v ponedeljek območje stresel z magnitudo 7,8, nekaj ur kasneje pa je udaril še en potres z magnitudo 7,5. Zaradi potresov in številnih popotresnih sunkov, ki so povzročili še več trpljenja na obmejnem območju med Turčijo in Sirijo, ki ga že tako pestijo spopadi, so ljudje na ulicah kurili ostanke in ruševine podrtih stavb, da bi se ogreli, medtem ko je začela prihajati mednarodna pomoč.

Poročali so tudi o nekaj izjemnih zgodbah o preživetju, med drugim o novorojenčku, ki so ga v Siriji živega potegnili iz ruševin in je bil s popkovino še vedno povezan z materjo, ki je umrla v potresu, poroča STA. Dojenček je bil edini preživeli član njene ožje družine.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol