15. 6. 2022, 18:52

Ganljivo: posvojila sedem bratov in sestra, ki so bili leta ločeni

Fox

V interesu otrok je bilo, da se paru odobri posvojitev. Sodnica je dovolila, da se otroci preimenujejo in da se postopek posvojitve zaključi.

Par iz Severnega Teksasa je posvojil sedem filipinskih bratov in sester, ki so bili ločeni več kot dve leti. Chris in Jessica Milam iz okrožja Denton sta se odločila vzgajati dva brata in pet sester, starih od pet do 12 let, ki sta bila ločena v tri različne rejniške domove v Teksasu.

Par je šel skozi osemmesečni postopek posvojitve in domov odpeljal brate in sestre, za katere so rekli, da so jim "namenjeni".

"Od trenutka, ko sem prebrala njihove profile, sem rekla: 'Oh, to so otroci za nas,'" pravi Jessica.

"Obožujejo živali, radi delajo, ljubijo rastline. Imeli smo prazno hišo, v katero svo se pravkar vselila. Izbrala sva veliko hišo, da bi bilo prostora dovolj za vse. Sva samozaposlena, zato je nekoliko lažje skrbeti za sedem otrok različnih starosti.

Sodnica je napovedala, da bi bilo v interesu otrok, da se paru odobri posvojitev, pa tudi da se otroci preimenujejo in da se postopek posvojitve zaključi.

Z možem sta sprva nameravala posvojiti manjše otroke, a sta si zaradi okoliščin premislila.

"To je znak, da bomo za vedno pod eno streho," je dejala ena od posvojenk.

"Imeli bomo družino, ki bo skrbela za nas, dokler ne odrastemo in ne bomo mogli skrbeti zase," je dodal njen starejši brat.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol