29. 2. 2024, 18:26 | Vir: STA

Kje je meja krvoločnosti? Izraelci streljali na Palestice, ki so čakali na humanitarno pomoč in jih najmanj sto ubili

Profimedia

V grozljivem strelskem napadu izraelske vojske je bilo ranjenih več kot 750 ljudi.

Tudi po skoraj petih mesecih brutalnih spopadov nas dogajanje v Gazi še vedno lahko šokira, je ob obsodbi današnjega streljanja izraelske vojske na Palestince, ki so v bližini mesta Gaza čakali na humanitarno pomoč, dejal koordinator ZN za nujno pomoč Martin Griffiths. Ob tem je poudaril, da prebivalci Gaze umirajo z grozljivo hitrostjo.

Smrtnih žrtev že več kot 30.000

"Tudi po skoraj petih mesecih brutalnih sovražnosti nas Gaza še vedno lahko šokira," je na omrežju X sporočil Griffiths in izrazil zgroženost nad poročili, da je izraelska vojska streljala na Palestince, ki so čakali na humanitarno pomoč. Pri tem je po navedbah ministrstva za zdravje v enklavi ubila najmanj 104 ljudi, več kot 750 pa jih je bilo ranjenih.

"Življenje iz Gaze odteka z grozljivo hitrostjo," je poudaril Griffiths in izpostavil dejstvo, da je število smrtnih žrtev med Palestinci v Gazi danes preseglo 30.000.

Profimedia

Vojaki naj bi se počutili ogrožene

Palestinsko islamistično gibanje Hamas je izraelsko vojsko obtožilo grozljivega pokola, kakršnega v zgodovini vojnih zločinov še ni bilo. Napad po navedbah gibanja predstavlja nadaljevanje prizadevanj Izraela, da Palestince v celoti prežene iz Gaze.

Izraelska vojska je medtem v odzivu navedla, da so se vojakom nekateri ljudje iz skupine, ki je čakala na pomoč, začeli nevarno približevati in da so se vojaki počutili ogrožene.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord