R.S. | 3. 11. 2023, 17:51

Neuradno: v Gazi naj bi umrla Hrvatica

Profimedia

Vest o smrti je posredoval član družine domnevne žrtve. 

Gordan Grlić Radman, hrvaški zunanji minister, je dejal, da so prejeli informacijo o smrti Hrvatice v Gazi. Trenutno informacijo še preverjajo, vest o njeni smrti pa je posredoval član družine domnevne žrtve, poroča 24ur.com. Radman je dodal, da so poskrbeli za vse hrvaške državljane, ki so prosili za evakuacijo. "Vsi so prispeli v Kairo. So na varnem, to je najbolj pomembno. O svoji vrnitvi na Hrvaško odločajo sami," je povedal. 

Profimedia

V Gazi je zaradi silovitega bombardiranja izraelskih obrambnih sil umrlo že več kot 9200 ljudi, več kot 32.000 ljudi je ranjenih. Med žrtvami je približno 3600 otrok

Iščejo talce

ZDA z neoboroženimi brezpilotnimi letali nad območjem Gaze pomagajo pri iskanju talcev, ki so jih med napadi na Izrael 7. oktobra zajeli pripadniki palestinskega skrajnega gibanja Hamas, je sporočilo ameriško obrambno ministrstvo. "V podporo prizadevanjem za osvoboditev talcev ZDA izvajajo polete neoboroženih brezpilotnih letal nad Gazo ter svetujejo in pomagajo našemu izraelskemu partnerju pri prizadevanjih za osvoboditev talcev," je dejal tiskovni predstavnik Pentagona Pat Ryder.

ZDA so po napadu Izraelu zagotovile vojaško pomoč in okrepile svoje sile v regiji z dodatnimi vojaškimi ladjami, letali, zračno obrambo in vojaki, ki se v spopade sicer ne vpletajo, poroča STA.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol