20. 12. 2023, 21:29 | Vir: STA

Grozljivo število smrtnih žrtev v Gazi: več kot dve tretjini umrlih v izraelskih napadih je žensk in otrok

Profimedia

Izraelski predsednik Benjamin Netanjahu je medtem sporočil, da ognja ne nameravajo ustaviti.

Na območju Gaze je bilo od začetka vojne med Izraelom in palestinskim gibanjem Hamas ubitih že več 20.000 ljudi, med njimi kakih 8000 otrok in 6200 žensk, so danes sporočile oblasti palestinske enklave, ki je pod nadzorom Hamasa. Navedli so še, da je bilo ranjenih več kot 52.000 ljudi, okoli 6700 pa jih je pogrešanih. Podatkov sicer ni mogoče neodvisno preveriti.

Protivojni protestniki so danes v Rotterdamu razstavili 8000 parov otroških čevljev, ki simbolizirajo 8000 ubitih otrok v Gazi.

Protivojni protestniki so danes v Rotterdamu razstavili 8000 parov otroških čevljev, ki simbolizirajo 8000 ubitih otrok v Gazi.

Profimedia

Ministrstvo za zdravje pod nadzorom Hamasa, ki skoraj vsak dan objavlja nove številke, danes še ni objavilo novih podatkov. V torek je sporočilo, da je bilo v vojni ubitih 19.667 Palestincev.

Izrael ne namerava prekiniti ognja

Vojno v Gazi je sprožil najhujši napad v zgodovini Izraela, ki so ga 7. oktobra na izraelskem ozemlju blizu meje z Gazo izvedli borci Hamas in drugih skrajnih skupin. Na izraelski strani je bilo medtem ubitih več kot 1200 ljudi, Hamas pa je zajel tudi okoli 240 talcev. Izrael se je odzval z obsežnimi zračnimi napadi in kopensko ofenzivo.

Profimedia

V Gazi ne bo prekinitve ognja, dokler Izrael ne bo dosegel vseh svojih ciljev, ki vključujejo uničenje skrajnega palestinskega gibanja Hamas, izpustitev vseh talcev in konec groženj za Izrael iz Gaze, je medtem danes izjavil izraelski premier Benjamin Netanjahu.

Vodja Hamasa prispel v Egipt

Poudaril je, da izraelske sile borce Hamasa napadajo povsod po enklavi, napade pa izvajajo tudi na njihove sodelavce. "Vsakdo, ki misli, da se bomo ustavili, nima stika z realnostjo," je še dodal.

Profimedia

Svoje izjave je Netanjahu podal na dan, ko je vodja Hamasa Ismail Hanija prispel v Egipt, kjer naj bi se s predstavniki države pogovarjal o morebitni novi prekinitvi ognja v Gazi. Prav tako naj bi Varnostni svet Združenih narodov danes glasoval o predlogu resolucije Združenih arabskih emiratov za premor v spopadih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol