4. 1. 2024, 17:31 | Vir: STA

Saj ni res, pa je: poslanec na novoletno zabavo prinesel pištolo, ki se je med rajanjem sprožila in poškodovala 31-letnika

Profimedia

Strel iz pištole koalicijskega poslanca, ki je sicer velika kot vžigalnik, je moškega ranil v nogo.

Italijanska premierka Giorgia Meloni je danes iz njene stranke Bratje Italije suspendirala poslanca Emanueleja Pozzola, ki je na silvestrsko zabavo prinesel pištolo, med zabavo pa je strel iz pištole lažje poškodoval 31-letnika. Pozzolo vztraja, da ni streljal on.

Profimedia

"Kaj takšnega ni sprejemljivo za nobenega Italijana"

Meloni je na svoji tradicionalni novinarski konferenci ob koncu leta, ki jo je zaradi bolezni prestavila na januar, izrazila razočaranje nad ravnanjem poslanca. Priznala je, da okoliščin ne pozna v celoti, a je kljub temu opozorila, da lastnik orožja ni ravnal odgovorno. Primer je predala strankarski komisiji, poslanec pa bo do odločitve komisije suspendiran iz stranke.

Poudarila je, da kaj takšnega ni sprejemljivo za nobenega Italijana, "kaj šele poslanca, kaj šele poslanca Bratov Italije". "Glede tega nameravam biti stroga, kot vidite," je dodala.

Emanuele Pozzolo je na novoletno zabavo prinesel pištolo, ki se je sprožila.

Emanuele Pozzolo je na novoletno zabavo prinesel pištolo, ki se je sprožila.

Profimedia

Moški je bil ranjen v nogo

31-letnik, ki je bil ranjen, je zet zaposlenega pri državnem sekretarju za pravosodje Andrei Delmastru, ki je silvestroval s Pozzolom. Pozzolo je nekaterim udeležencem zabave pokazal svojo pištolo, za katero ima dovoljenje, nato pa se je sprožil strel. Moški je bil lažje ranjen v nogo in so ga oskrbeli v bližnji bolnišnici.

Tožilci so medtem že sprožili preiskavo incidenta in preučujejo morebitne primere poškodbe iz malomarnosti ali nepravilnosti glede ravnanja z orožjem. Zasegli so tudi orožje, ki je sicer veliko kot vžigalnik, in naboj. Pozzolo vztraja, da ni streljal on in da se je strel sprožil po nesreči.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol