K. Ž. | 21. 9. 2023, 09:27

Neverjetno: moški zapeljal s porušenega mostu, njegova družina zdaj toži ... Google!

Google zemljevid

Profimedia

Nesreča se je pripetila septembra leta 2022, ko je moški z motorjem zapeljal s porušenega mostu. Družina umrlega zdaj Googlu očita krivdo, saj naj bi bil njihov zemljevid zastarel.

Družina umrlega Philipa Paxsona se je odločila sprožiti tožbo zoper podjetje Google. Podjetju očitajo, da zaradi malomarnosti ni posodobil svojih zemljevidov ter posledično ni opozoril na most, ki se je porušil že pred devetimi leti. Paxson je zapeljal v smrt, ko je poskušal prečkati most v mestu Hickory v severni Kaliforniji.

Govornik Googla je dejal, da podjetje pregleduje obtožbe, poroča portal BBC. Tožba je bila vložena v torek na civilno sodišče v okrožju Wake.

Kaj se je zgodilo?

Oče dveh otrok se je na zanj usodni dan vračal domov s hčerine rojstnodnevne zabave, ki je potekala pri njeni prijateljici. V času svoje smrti se je znašel v nepoznani soseski, je zapisano v tožbi.

"Ker ni poznal krajevnih cest, se je zanesel na Google navigacijo. Pričakoval je, da ga bo ta varno usmerila domov k njegovi ženi in hčerama," so dejali odvetniki družine med oznanitvijo tožbe.

"Previdno se je peljal v temi in dežju, ko je nič hudega sluteč sledil Googlovim zastarelim navodilom, ki so ga popeljala na 'most, ki ne vodi nikamor'. Tam je padel v potok Snow, kjer je utonil."

V tožbi je med drugim tudi navedeno, da so prebivalci omenjenega kraja že večkrat prosili Google, naj posodobi spletni zemljevid, potem ko se je leta 2013 most porušil.

Ovire, ki so običajno oznanjale začetek mostu, je medtem nekdo ukradel. Tožba je bila vložena tudi zoper tri lokalna podjetja, očitajo jim namreč, da so bili oni odgovorni za vzdrževanje mostu.

"Dekleti sprašujeta, kako in zakaj je njun oče umrl. Ne znam najti besed, s katerimi bi jima lahko to razložila, saj sama še ne razumem, kako so bili pristojni tako malomarni do človeškega življenja," je dejala Paxsonova.

Govornik za Google je medtem že izrazil sožalje družini.