Uredništvo | 4. 11. 2023, 13:34 | Vir: STA

Hrvaški minister s poljubom presenetil nemško kolegico in sprožil ogorčenje javnosti: "Ne vem, v čem je bil problem"

Twitter/Doctor_Germany/fotomontaža

Gordan Grlić Radman je zaradi nespretne poteze na ministrski konferenci v Berlinu deležen kritik doma in v tujini.

Hrvaški zunanji minister Gordan Grlić Radman se je v petek javno opravičil, potem ko je v četrtek v Berlinu na ministrski konferenci, posvečeni širitvi Evropske unije, poskušal poljubiti nemško zunanjo ministrico Annaleno Baerbock, s čimer je vzbudil kritike v javnosti.

Med skupinskim fotografiranjem ministrov na konferenci, ki jo je v Berlinu gostila Bearbockova, je Grlić Radman pozdravil nemško kolegico in jo pri tem hotel poljubiti na lice, a se mu je ta izmaknila.

"Morda je šlo za neprijeten trenutek"

Grlić Radman je s svojo potezo zbudil kritike v hrvaški javnosti, številne odzive in bolj ali manj posrečene primerjave je sprožil tudi na družbenih omrežjih.

V petek je na novinarski konferenci v Zagrebu dejal, da je pozdrav morda izpadel nespretno. "Morda je šlo za neprijeten trenutek. Mi ministri, kolegice in kolegi, se vedno srčno pozdravimo. Če je nekdo v tem videl kaj slabega, se mu opravičujem," je izjavil. Ob tem je pojasnil, da je njegovo letalo zamujalo, zato se je z ministri videl šele na skupinskem fotografiranju. "Ne vem, v čem je bil problem," je še dejal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol