20. 5. 2022, 20:58 | Vir: STA

Črn dim zajel letališče, v objekt ujeli trenutek izbruha

Twitter/posnetek zaslona

Prekinili so pristanke in vzlete, zaradi tega pa je zavladala tudi panika. 

Tik ob letališču v Ženevi je popoldne izbruhnil požar, ki je začasno onemogočil vse lete. "Zaradi požara na robu vzletno-pristajalne steze so pristanki in vzleti od 15.35 po srednjeevropskem času prekinjeni," so predstavniki letališča zapisali na Twitterju. 

Gasilci so kmalu uspešno ukrotili požar v stavbi na gradbišču, ki je obdana z odri in ponjavami. Nekaj dohodnih letov je bilo zaradi dima preusmerjenih v Lyon in Basel. 

Pristojni so sporočili tudi, da naj bi vzletno-pristajalne steze ponovno odprli kmalu, najprej za odhajajoče, potem pa še za prihajajoče lete.

Tiskovni predstavnik letališča Ignace Jeannerat je povedal, da je "požar pod nadzorom", vendar morajo "zavarovati območje in odstraniti ostanke". Požar je bil zunaj območja letališča in je povzročal veliko dima, je dejal.

V objektiv so bližnji uspeli ujeti tudi trenutek, ko je požar izbruhnil, eden izmed njih je trenutek delil na Twitterju. 

Ženeva je za Zürichom drugo najbolj prometno švicarsko letališče. Letališka steza je na robu švicarskega ozemlja in je tik ob meji s Francijo.

Leta 2021 je letališče sprejelo več kot 5,9 milijona potnikov, kar je sicer manj kot pred pandemijo. Leta 2019 so zabeležili skoraj 18 milijonov potnikov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.