T. R. K. | 26. 3. 2024, 09:04

Šokanten posnetek trenutka, ob katerem zaledeni kri: ladja trčila v znameniti most (VIDEO)

Posnetek zaslona/OSINTdefend

V pristanišču v Baltimoru je ladja trčila v most ...

Iz Amerike poročajo o tragični novici: tovorna ladja je trčila v most, ki prečka zunanje pristanišče Baltimore, je v torek zgodaj zjutraj sporočil tiskovni predstavnik ameriške obalne straže.

Obalna straža je ob 1.27 po vzhodnem času prejela prijavo o trku v most Francisa Scotta Keyja, je ob dogodku povedal Matthew West, podčastnik prvega razreda obalne straže v Baltimoru. Izpostavil je, da je v most, ki je del avtoceste Interstate 695, trčila tovorna ladja Dali, ki pluje pod singapursko zastavo. Ladja Dali je sicer dolga približno 289 metrov, je dodal.

Platforma za pomorske podatke MarineTraffic je pokazala, da se je kontejnerska ladja z istim imenom, ki pluje pod singapursko zastavo, zgodaj v torek ustavila neposredno pod mostom. Po podatkih spletne strani je ladja Dali zapustila Baltimore ob 1. uri zjutraj in je bila namenjena v Kolombo v Šrilanki, poroča The New York Times. 

Zaradi incidenta zaprti vsi vozni pasovi 

Obseg škode na mostu še ni potrjen, policija v Baltimoru in uprava pristanišča v Marylandu pa se nista odzvali na prošnje za komentar. Prav tako ne urad župana Brandona M. Scotta.

Marylandska uprava za promet je na spletnem mestu družbenega omrežja X okoli 2. ure zjutraj sporočila, da so zaradi "incidenta" zaprti vsi vozni pasovi na mostu v obe smeri, ne da bi navedli razlog. Promet ob tem poteka po obvoznih poteh, so sporočili iz urada.

Most, poimenovan po Francisu Scottu Keyju, avtorju ameriške himne The Star-Spangled Banner, so odprli leta 1977.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave