STA/P.M. | 27. 3. 2023, 22:57

Grozljivka v šoli: domačinka vstopila skozi stranska vrata in začela streljati na otroke

Profimedia

V Ameriki se je odvila nova tragedija, v kateri je umrlo šest ljudi.

V strelskem napadu na osnovno šolo v Nashvillu v ameriški zvezni državi Tennessee so umrli trije otroci in trije zaposleni. Policija je ob posredovanju ubila 28-letnico, ki naj bi izvedla smrtonosni napad. Zaenkrat ni jasno, če je domnevna napadalka imela kakšne povezave z zasebno šolo.

V šolo je vstopila prek stranskega vhoda, oborožena pa je bila z najmanj dvema jurišnima puškama in pištolo. Policisti so na kraj napada prispeli 15 minut po prvem klicu na pomoč in med posredovanjem ustrelili napadalko, ki naj bi streljala tudi v njihovi smeri. Na spodnjem posnetku je videti policiste, ki pomagajo na prosto številnim prestrašenim otrokom.

Čeprav so tovrstni strelski napadi v ZDA relativno pogosti, jih le redko izvedejo ženske. Motiv strelke ostaja neznan, policija pa še ni objavila njene identitete. Tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre je po zadnji tragediji dejala, da je potrebno nekaj storiti. "Predsednik ponovno poziva kongres, naj nekaj stori, preden bo še en otrok nesmiselno ubit v nasilju s strelnim orožjem, ki ga je mogoče preprečiti," je dejala.

Oglasil se je tudi predsednik ZDA Joe Biden, ki je streljanje označil za bolno in dejal, da nasilje s strelnim orožjem trga samo dušo naroda. Pohvalil je policijo za hitro ukrepanje in znova pozval kongres, naj prepove jurišne oziroma polavtomatske puške.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord