D. D. | 10. 7. 2023, 08:56 | Vir: STA

Grozljivka v vrtcu: v napadu šest mrtvih, med žrtvami trije otroci

Fotografija je simbolična.

Bobo

V vrtcu v mestu Lianjiang v južnokitajski provinci Guangdong je bilo v napadu ubitih šest ljudi, eden pa ranjen.

Žalostno vest je sporočila tiskovna predstavnica mestne uprave, ki je povedala tudi, da so med žrtvami vzgojiteljica, dva starša in trije otroci, osumljenca pa so aretirali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pojasnila je, da poteka policijska preiskava, vendar ni navedla podrobnosti o identiteti in starosti žrtev ter o orožju, uporabljenem v napadu, ki se je zgodil okoli 7. ure zjutraj, so poročali kitajski mediji. Napad naj bi bil nameren, policija pa naj bi po navedbah nekaterih tujih medijev aretirala 25-letnega moškega s priimkom Wu.

Porast napadov v vrtcih in šolah

Sicer naj bi bili takšni napadi na Kitajskem v preteklosti zelo redki, državljani imajo tudi strogo prepovedano posedovanje strelnega orožja. V zadnjih letih pa je država opazila porast napadov, v šolah in vrtcih.

Med napadi so velikokrat žrtve otroci.

Med napadi so velikokrat žrtve otroci.

Profimedia

Avgusta lani je napadalec z nožem vdrl v vrtec v jugovzhodni provinci Jiangxi in ubil tri ljudi ter ranil šest drugih. Aprila 2021 sta bila ubita dva otroka, 16 drugih pa je bilo ranjenih v množičnem napadu z nožem v mestu Beili v avtonomni regiji Guangxi Zhuang. Oktobra 2018 je bilo v napadu z nožem v vrtcu v mestu Chongqing na jugozahodu Kitajske ranjenih 14 otrok, navaja Dnevnik.hr.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol