R. K. | 5. 9. 2022, 07:25 | Vir: STA

Grozljivo: brata na morilskem pohodu ubila najmanj deset ljudi

Profimedia

Njune žrtve so našli na več kot deset različnih lokacijah. Osumljenca sta še vedno na begu, policija opozarja, da sta oborožena in nevarna.

V bližini odročne staroselske skupnosti v kanadski provinci Saskatchewan je bilo v nedeljo v morilskem pohodu ubitih najmanj deset ljudi, še vsaj 15 je ranjenih. Policija osumljenca za napade, moška, stara 30 in 31 let, ki sta žrtve zabodla, še išče. Motiv za napad ni znan.

Žrtve so našli na kar 13 različnih lokacijah. Ranjenih bi bilo lahko še precej več od 15 ljudi, ki so jih do zdaj sprejeli v bolnišnice. Nekatere od žrtev naj bi napadalca izbrala načrtno, druge naj bi napadla naključno.

Umorov osumjena dva brata

Prvi klic na pomoč je policija prejela v nedeljo ob 5.40 po lokalnem času. Pozneje so osumljenca opazili v mestu Regina, ki je od lokacije prvih napadov oddaljeno kar 300 kilometrov.

Profimedia

Policija je osumljenca za napad identificirala kot Damiena in Mylesa Sandersona. Sta na begu z avtomobilom ter naj bi bila oborožena in zelo nevarna. Prebivalce so zato oblasti posvarile, naj se zatečejo na varen kraj in se izogibajo stikov z neznanci.

V staroselski skupnosti izredne razmere

Policija ju išče na ogromnem območju provinc Saskatchewan, Manitoba in Alberta, ki je veliko kot skoraj pol Evrope. Na območju staroselske skupnosti James Smith Cree z okoli 2000 prebivalci, ki je nedaleč od manjše vasi Weldon, so razglasili izredne razmere.

Gre za enega najbolj smrtonosnih napadov v Kanadi do zdaj. Kanadski premier Justin Trudeau ga je na Twitterju označil kot "grozljivega in srce parajočega".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.