R. K. | 11. 7. 2023, 22:15

Grozljivo odkritje na priljubljeni turistični plaži: v pesku našli posmrtne ostanke otroka brez glave

Twitter/Guillem Sánchez/posnetek zaslona

Turisti so najprej brezbrižno hodili mimo trupla, saj so mislili, da gre za lutko.

Obiskovalci letovišča Roda de Bera v španski Costa Doradi so ob jutranjem prihodu na priljubljeno plažo naleteli na policijske trakove in preiskovalce, ki so si belili glavo s pretresljivim odkritjem - v pesku so našli posmrtne ostanke majhnega otroka, truplo pa je bilo brez glave, poroča The Sun.

Profimedia

Na prvi pogled težko razbrati, da gre za truplo

Preminuli otrok naj bi bil po prvih podatkih star dve ali tri leta, našla pa ga je čistilka. Truplo je že močno razpadalo, poleg glave pa naj bi bilo tudi brez nekaterih drugih delov telesa. Na plažo ga je naplavilo morje. Še preden pa so odkrili, da gre za truplo, so obiskovalci plaže brezbrižno hodili mimo, saj so menili, da gre za lutko in o najdbi niso obvestili policije.

Župan mesta Roda de Bera Pere Virgili je za španske medije povedal, da je bilo truplo v morju dolgo časa. Pojasnil je da je bilo zaradi tega, ker je truplo obglavljeno, na prvi pogled res videti, da gre za lutko. Zaradi manjkajoče glave in razpadajočega stanja je bilo namreč težje razbrati, da gre za človeške ostanke

Forenziki bodo skušali ugotoviti vzrok smrti

Dejal je, da bi lahko bil preminuli otrok potnik na migrantski ladji, ki se je prevrnila v Sredozemskem morju in pojasnil, da je imelo truplo oblečeno bodi in jakno. Preiskovalci bodo zdaj poskušali ugotoviti vzrok smrti, pa tudi to, kako dolgo je bilo truplo v vodi, preden ga je naplavilo na obalo. 

Roda de Bera je sicer priljubljeno špansko letovišče, ki leži 25 minut vožnje severno od Tarragone, od Barcelone pa je oddaljeno le uro vožnje, so še zapisali pri omenjenem mediju.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol