K. Ž. | 27. 11. 2023, 09:46

Tragična zgodba štiriletne deklice, ki je bila priča umoru svojih staršev (kar je videla, jo je močno pretreslo)

Profimedia

V soboto je bila deklica Abigail končno izpuščena iz krempljev Hamasa. Zadrževali so jo 50 dolgih dni.

Usoda štiriletne Abigail, ki je zdaj končno svobodna, je močno ganila svet. Prejšnji petek je imela rojstni dan, a ga ni mogla praznovati, saj so jo Hamasovi borci zajeli kot talko.

Videla umor svojih staršev

Deklica je bila priča umoru svojih staršev, preden so jo odpeljali na območje Gaze. Sedmega oktobra se je deklica s svojo družino nahajala doma na meji z Gazo. Ko so prišli Hamasovi borci, so mamo ustrelili kar pred očmi njenih treh otrok.

Skrivanje v omari

Da bi branil svojo hčerko pred napadalci, jo je oče zaščitil s svojim telesom ter bil ustreljen. 10-letni brat in 6-letna sestrica deklice sta se med napadom skrila v omaro, kjer sta trpela 14 ur, preden so ju rešili.

Njuna mlajša sestrica, za katero so sprva mislili, da je mrtva, je zlezla pod očetovo truplo ter nato v trenutku nepozornosti borcev pobegnila v sosedovo hišo, poroča Washington Post. A deklice vseeno ni bila na varnem, saj so borci vstopili tudi v sosedovo hišo in jih s številnimi drugimi civilisti odpeljali na območje Gaze.

"Kar je morala ta deklica prestati, je nepredstavljivo," je dejal ameriški predsednik Joe Biden, potem ko je deklica postala prva ameriška državljanka, ki je bila v nedeljo osvobojena med talci v okviru sporazuma med Izraelom in Hamasom.

"Doživela je strašno travmo," je dejal Biden. "Kakšno veselje jo je videti pri nas, po drugi strani pa je tudi žalostno, da se vrača v realnost, kjer nima staršev," je povedal izraelski premier Benjamin Netanjahu. "Nima staršev – ima pa cel narod, ki jo objema in poskrbeli bomo za vsako njeno potrebo."

Sorodnika deklice sta v nedeljski izjavi dejala, da nimata besed, s katerimi bi lahko izrazila olajšanje in hvaležnost, še poroča omenjeni portal. Deklica bo živela s svojimi sorodniki v Izraelu. Od petka je bilo izpuščenih 58 od približno 240 talcev, ki jih je zadržal Hamas. Ta ponedeljek naj bi izpustili še deset talcev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol