K. Ž. | 2. 11. 2023, 10:31

Zdaj spregovoril brat umorjene Nemke: "Z njo so ravnali, kot da ni nič"

Twitter/Ostrov_A

Usoda nemško-izraelskega dekleta Shani Louk, ki jo je Hamas ugrabil in ubil na glasbenem festivalu, je povzročila mednarodno zgražanje. Zdaj je njen brat Amit spregovoril o trpljenju družine.

Nekaj tednov po tem, ko se je pojavil grozljiv videoposnetek Shani, na katerem so jo Hamasovi teroristi nezavestno in napol golo peljali na zadnjem delu poltovornjaka, je usoda dekleta jasna: 22-letnica je bila ubita v napadu radikalnih Palestincev. DNK-test, ki je bil opravljen iz ostankov lobanje, je tako prinesel žalostno gotovost. 

Novica o Shanini smrti je bil ogromen šok za družino, a vseeno so začutili veliko olajšanje, saj zdaj končno vedo, kaj se je zgodilo z njo. V intervjuju za SkyNews je spregovoril Shaninin brat Amit Louk, ki je dejal, da številne druge izraelske družine še vedno ne vedo, kaj se je zgodilo z njihovimi bližnjimi. Dodal je, da pogreb ni možen, saj še niso uspeli najti njenega trupla. 

Družina se je sesula

Amit Louk je na dan napada na glasbeni festival Supernova telefoniral s svojo sestro. "Rekla je, da zdaj odhajajo in naj ne skrbim," je dejal. Shani je pred Hamasom poskušala pobegniti v svojem avtomobilu. Naslednjič, ko jo je ponovno videl, je bilo na prej omenjenem posnetku. "Pljuvali so jo in z njo ravnali, kot da ni nič," je dejal pretresen Amit. "Nikoli si nisem mislil, da bom videl svojo sestro v tako brutalni situaciji," je povedal. "V tistem trenutku se je celotna družina sesula."

O svoji sestri ima Amit le najlepše mnenje. "Oboževala je glasbo in tetovaže. Po naravi je bila umetnica – v načinu govora, gibanja in plesa. Ni imela temne plati, bila je čisti angel," njegove besede še povzema portal krone.at.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol