20. 2. 2023, 11:45

Hčerka Billa Gatesa ostala brez očetovih milijard: poglejte, kje bo po selitvi živela

Instagram/Jennifer Gates/posnetek zaslona

Milijarder Bill Gates večine svojega bogastva ne bo podaril svojim trem otrokom, njegova najstarejša hči pa se je odločila, da obrne nov list v življenju.

Ameriški poslovnež Bill Gates ima "pod palcem" bogastvo v vrednosti 117 milijard ameriških dolarjev (približno 110 milijonov evrov), poroča Bloomberg. A kot je že večkrat dejal, svojega ogromnega premoženja ne namerava podariti svojim trem otrokom, Jennifer, Roryju in Phoebe.

Poslovnež je pojasnil, da njegovi otroci ne bodo reveži, saj bodo imeli vse možnosti za izobrazbo in primerno življenje, vendar pa ne bodo smeli upati na zajetno dediščino.

"Otroci bodo prejeli odlično izobrazbo in nekaj denarja, tako da jim nikoli ne bo kaj hudega, vendar bodo samostojni in bodo imeli svojo kariero," je v preteklosti dejal Bill Gates za Daily Mail. "Otrokom ne delam usluge, če imajo ogromno bogastvo, to namreč izkrivlja njihove želje in to, kar bi lahko storili, da bi si ustvarili lastno pot."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Gates (@jenniferkgates)

Gates in njegova bivša žena Melinda bosta večino svojega premoženja namenila svoji dobrodelni ustanovi, fundaciji Billa in Melinde Gates, ki financira zdravstvene in izobraževalne projekte po vsem svetu.

Najstarejša hčerka Jennifer Gates je že od malih nog vedela, da si bo morala utreti svojo pot, saj ne bo podedovala milijard svojih staršev, a to ne pomeni, da ne živi razkošnega življenja.

Nazadnje je 26-letna študentka medicine živela v stanovanju v New Yorku, vendar sta se z možem preselila, ker pričakujeta otroka. Bill Gates je decembra lani po novici, da bosta imela dojenčka, dal v prodajo hčerkino stanovanje za 4,75 milijona dolarjev (4,45 milijona evrov).

Stanovanje Gatesovih na Manhattnu je na prodaj.

Stanovanje Gatesovih na Manhattnu je na prodaj.

Profimedia

Jennifer in njen mož, 32-letni Nayel Nassar, bosta v novem luksuznem stanovanju imela dovolj prostora in si lahko ustvarita veliko družino.

Zakonski par biva v 51 milijonov dolarjev (približno 48 milijonov evrov) vrednem "penthouse" stanovanju na Manhattnu. Stanovanje je veliko 8900 kvadratnih metrov, od tega ima 3400 kvadratnih metrov zunanje površine. Trinadstropno stanovanje ima šest spalnic, šest kopalnic, dve toaletni sobi, več teras in dve parkirni mesti.

Ima lastno dvigalo, glavna terasa apartmaja gleda na severozahodno Tribeco in reko Hudson, ter ima lasten zunanji bazen. Stanovanje je bilo prej v lasti Lewisa Hamiltona. Dirkač formule 1 ga je prodal leta 2021 po štirih letih lastništva, a se ni nikoli niti vselil.

Profimedia