9. 4. 2022, 19:27

Hotelirji so živalim napovedali vojno

Profimedia

Dva hotela v mestu sta prišla na nenavadno, a učinkovito idejo. Bi se sami spomnili na nekaj tako izvirnega?

Galebi so srčkani ptiči, a če vprašate lastnike beneških hotelov, se s tem nikakor ne bodo strinjali. Galebi so namreč v enem najbolj posebnih mest na svetu postali precej varni in zato tudi agresivni. Predstavljajte si naslednjo situacijo: sedite na balkonu, opazujete beneške kanale in jeste nekaj dobrega. Sliši se vrhunsko, a to idilo bi zlahka lahko pokvarili galebi, ki se bodo prileteli na vaše testenine, pico ali kaj drugega in ne bodo kar tako zlahka obupali.

Hotela Gritti Palace in Hotel Monaco & Grand Canal sta zato "oborožila" sobe z vodnimi pištolami

Goste spodbujata, da na ta način odganjajo agresivne ptice. Ste opazili galeba, ki prihaja na pogostitev vaše večerje? No, zapršite ga s curkom iz pištole!

Galebi so v zadnjih letih postali tako agresivni, da so potekala srečanja o tem, kaj storiti glede tega in kako zaščititi obiskovalce. Eden od predlogov je bil sproščanje neprijetnih vonjav, ki jih ljudje ne moremo zavohati, ptice pa ja. Šlo je tako daleč, da je bila ena izmed možnosti »angažirati« sokole, ki bi opazovali kanal. Vendar so se hoteli odločili za veliko cenejšo in hitrejšo rešitev.

In če gre verjeti hotelirjem, jim je načrt uspelo. "Takoj ko vidijo vodne pištole, odletijo v drugo smer," je povedal hotelir Paolo Lorenzini. Če je to res, potem vsa čast Benečanom, da so za ta problem našli učinkovito rešitev.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec