K. Ž. | 31. 1. 2024, 17:01

Znano, zakaj je prišlo do tragičnega trčenja, v katerem je življenje izgubilo komaj 22-letno dekle (voznik že aretiran)

Fotografija je simbolična.

Hrvoje Jelavic/Pixsell/Bobo

22-letnica je na kraju dogodka podlegla poškodbam. 28-letna peška je bila huje poškodovana, druga 22-letnica pa je ostala nepoškodovana.

Hrvaško še vedno pretresa novica o grozljivi nesreči, v kateri je življenje izgubilo komaj 22-letno dekle. 41-letnega voznika tovornjaka, ki je v torek v Lovranu trčil v tri dekleta, so zdaj ovadili zaradi povzročitve smrti in poškodbe iz malomarnosti, saj ni pravilno vzdrževal tovornjaka, poroča hrvaški portal Jutranji list. Kriminalistično preiskavo so opravili opatijski policisti.

Voznik je osumljen, da je iz malomarnosti povzročil smrt in poškodbe pešk, saj ni vzdrževal delovnih naprav v brezhibnem stanju in ni ravnal po predpisih oziroma se ni držal tehničnih pravil o varstvenih ukrepih.

Policija ga je zaradi hujšega kaznivega dejanja zoper splošno varnosti in zaradi ogrožanja življenja ovadila na pristojno državno tožilstvo, so sporočili policisti.

Kaj se je zgodilo?

41-letnik je v torek vozilo tovorno vozilo s črpalko za beton iz smeri Medveje proti Opatiji. V Lovranu se je okoli 10.20 zaradi neustreznega zavarovanja gibljivega dela poškodoval kovinski stabilizator oziroma noga tovornega vozila, zaradi česar je voznik posledično trčil v peške, ki so hodile po pločniku v isti smeri kot tovornjak. 22-letnica je umrla na kraju nesreče, 28-letnica je bila huje poškodovana, 22-letna peška pa ni utrpela nobenih poškodb.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol