N. V. | 2. 8. 2023, 14:51

V morju na Hrvaškem se vrstijo strašljivi napadi: "Žena je iz rane močno krvavela, zdravniki pa so se smejali"

Profimedia/fotomontaža

Poglejte, katera žival napada kopalce.

Na hrvaških obalah se plavalci soočajo z neobičajnimi srečanji, saj naj bi v zadnjih dneh kar dve osebi napadla želva. O prvem srečanju je poročal par, ki se je na hrvaškem otoku Čiovo z otrokoma mudil na dopustu.

"Moja žena se je odpravila v vodo, ko pa je prišla do globine dobrega metra, metra in pol, je zakričala. Stekel sem proti njej in v morju zagledal silhueto nečesa velikega. Sprva sem mislil, da gre za hobotnico, ko pa sem se približal, sem ugotovil, da je ob njej pravzaprav želva," je povedal moški, ki je ženi hitro pomagal priti iz vode, želva pa je še vedno plavala za njima. Po njegovih besedah sta se je otresla le nekaj metrov pred obalo, ko je posredoval eden izmed prisotnih na plaži, ki jo je odrinil v globlje vode.

Želva povzročila poškodbe

"Ženo je želva ugriznila v hrbet, ugriz pa je za sabo pustil sled v premeru od deset do 12 centimetrov. Rana je kar močno krvavela in hitro tudi pomodrela. Ocenil bi, da je bila želva velika približno en meter," je po dogodku za hrvaške medije dejal mož napadene ženske, ki so ji na pomoč priskočili tudi drugi plavalci.

Profimedia

Ker jima krvavitve na mestu ugriza ni uspelo zaustaviti, sta se odpeljala v bolnišnico: ''Ko sva prišla v bolnišnico, so se nasmejali. Celotna situacija se je zdela zdravnikom hkrati zanimiva in smešna, saj takšnih primerov ugrizov ne vidijo vsak dan. Rano so razkužili in povili ter ji dali protibolečinske tablete. Testirati se bo morala tudi za tetanus.''

Moški se sprašuje, kaj bi se zgodilo, če bi želva namesto žene napadla otroke. Dodal je, da je želve pred tem sicer že nekajkrat videl v Kaštelskem zalivu, a da ni mislil, da bi te lahko kdaj napadle človeka.

Želva napadla tudi v Trogirju

Po poročanjih o napadu na žensko pa se je oglasil tudi 32-letni M. M. iz Trogirja, ki se je pred dnevi prav tako soočil z želvo. Na plaži je užival z dekletom in njunim šestmesečnim otrokom, prvič pa sta se z dojenčkom odpravila tudi v vodo.

''S hčerko sva plavala počasi v globljo vodo, nato pa sva jo opazila. Zaplavala je točno pod nama. Iz oči v oči sva se srečala s 50-kilogramsko želvo. Ženi sem hitro rekel, naj hčerko odnese iz vode in to je tudi storila,'' je povedal 32-letnik. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Želva ga je nekaj trenutkov za tem zgrabila: ''Samica je in predvidevam, da je nekje odložila jajčeca. Želve običajno sicer ne napadajo ljudi, če pa se je počutila ogroženo zaradi jajc, ki jih je izlegla, nikoli ne veš, kaj pričakovati. Od tod tudi njena agresivnost. Samo predstavljajte si, da bi ugriznila mojo hčer. Tega si ne bi mogel oprostiti.''

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol