R.S. | 19. 6. 2023, 16:01

Na seznamu najlepših otokov tudi dva hrvaška (na katera zagotovo niste pomislili)

Fotografija je simbolična

Profimedia

Veljata za manj znana otoka, ki očarata s svojo lepoto. 

Britanski medij The Telegraph je objavil seznam manj znanih evropskih otokov, ki spadajo med najlepše destinacije v Evropi. Na seznamu sta se znašla tudi dva hrvaška otoka - Lopud in Rab. 

Lopud je opisan kot otok, na katerem lahko turisti uživajo brez motenj prometa. Pohvalili so tudi njegove čudovite obale. "Nahajate se le uro vožnje z ladjo od Dubrovnika in prispete v očarljivo majhno pristanišče otoka Lopud, ki očara s svojimi medeno obarvanimi hišami, ki se kopajo v soncu. Takoj ko ladja zapusti pristanišče, se boste znašli v miru kraja, kjer avtomobili niso dovoljeni," piše The Telegraph. 

Profimedia

"Sprehod po gozdnatem zaledju vas pripelje do plaže Šunj in vode z zelenkastim sijajem, ki je ena najlepših na Hrvaškem. Ob njej so terase, porasle z bambusom, in peščica nepretencioznih bistrojev vzdolž obale, ki ponujajo najbolj sveže jastoge za delček cene drugih sredozemskih rivier," so dodali. 

Pohvalili tudi Rab

Rab ima po besedah The Telegrapha najboljše plaže na vzhodni jadranski obali. Poudarjajo, da je presenetljivo, da otok še vedno ni postal priljubljen. Navajajo, da je "Rab mesto, ki je skupek hiš in zvonikov na polotoku. Terakotne strehe so prijeten kontrast morsko zelenemu Jadranu, medtem ko je na preostalem delu otoka veliko zimzelenih dreves in hrastov. Najbolj privlačne so dih jemajoče rabske plaže". 

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol