R.S. | 9. 8. 2023, 06:00

Je to najbolj osovražena hrvaška plaža? Nanjo letijo številne kritike

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Domačini in turisti se strinjajo, da ima plaža veliko pomanjkljivost. 

Čeprav Hrvaška slovi po čudovitih plažah, nekateri nad njimi niso tako navdušeni. Med plažami, ki jih domačini najpogosteje kritizirajo, spada plaža Žnjan, ki se nahaja v Splitu. Splitčani se večinoma pritožujejo nad prahom, gnečo avtomobilov in pomanjkanjem gostinskih lokalov v okolici, poroča Dnevnik.hr. Če domačini plažo odkrito kritizirajo, pa so nekateri turisti nad njo navdušeni. 

Nemški turist je v Facebookovi skupini Split Croatia Travel 2023 delil svoje mnenje glede splitske plaže. Zapisal je, da gre za "precej veliko plažo s kamenčki in brezplačnim parkiriščem, ki je ogromno in trenutno še v fazi gradnje". Čeprav je Nemec zapisal, da na plaži ni ležalnikov in v bližini ni kavarn, pa plažo še vedno obožuje. "Na plaži so drevesa, kar pomeni, da je tam senca. To je še posebej pomembno za družine ali ljudi, ki se ne želijo cvreti na soncu. Pod drevesom sem najrajši," je dodal. 

Facebook/Irfan Salihagic

Obisk plaže priporoča vsem. "Ali bi se kot turist odpravil na to plažo in na njej preživel ves dan? Vsekakor! Priporočam jo vsem, ne glede na starost."

Komentarji pod objavo so bili različni. Nekateri so kritizirali, da v bližini ne morejo dobiti toplega obroka: "Danes smo bili tukaj, ne bi se več vrnil. Če grem tja za cel dan, bi rad, da lahko kje kupim kavo in toplo hrano za otroke." Drugi pa so priznali, da je lahko dan na splitski plaži, če s seboj prineseš hrano, zelo lep.  

Facebook/Pepi Županović

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol