Uredništvo | 5. 5. 2024, 13:27

Ogorčenje na Hrvaškem: cene desetkrat višje, turisti so morali pešačiti z vso svojo prtljago ...

Novi list/posnetek zaslona

Dopustniki, ki so med prvomajskimi prazniki prispeli na otok Krk, so doživeli neprijetno presenečenje.

Številni Hrvati so ogorčeni nad prizori, ki so jim bili v eni od svojih najbolj priljubljenih turističnih destinacij priča med letošnjimi prvomajskimi prazniki. Številni turisti, ki so prišli na oddih k našim sosedom so namreč po tem, ko so pristali na reškem letališču na otoku Krk, morali letališče zapustiti peš.

Profimedia

Parkiranje na območju letališča več kot desetkrat dražje

Razlog za takšne prizore so zasoljene cene. Vodstvo reškega letališča je namreč v primerjavi z lanskim letom za več kot desetkrat podražilo cene parkiranja na območju letališča, zaradi česar se taksisti in organizirani avtobusni prevozniki vstopu na letališče po novem izogibajo.

Posledice tega so hrvaški mediji označili za sramotne. Hrvaški Novi list je objavil tudi videoposnetek potnikov, ki hodijo po cesti in za seboj vlečejo kovčke. Šlo je za turiste, ki so prispeli iz Frankfurta in so morali pešačiti do izhoda iz letališča, kjer so jih čakali avtobusi. 

Turistične organizacije zahtevajo razveljavitev cenika

"Avtobusno podjetje, ki smo ga najeli tik pred samim prevozom, nas je obvestilo, da bo vstop njihovega avtobusa na letališko parkirišče stal več od dogovorjene cene za prevoz s Krka do Opatije, zato so se predstavniki podjetja odločili, da storitve po prej dogovorjeni on do zdaj običajni ceni ne bodo mogli opraviti," je za omenjeni medij povedala lastnica turistične agencije, s katero so prišli Nemci, Katarina Hauptfeld.

Odločitev vodstva letališča je sprožila negativne odzive tudi pri tamkajšnjih turističnih organizacijah. Predstavniki Obrtne zbornice Primorsko-goranske županije, Združenja hrvaških potovalnih agencij in Turistične skupnosti Kvarnerja so tako v petek javno zahtevali razveljavitev tega cenika, piše Dnevnik.hr.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk