R.S. | 8. 7. 2022, 16:14 | Vir: STA

Hrvaški otok gori! Zaradi močnega vetra se je razširil po širšem območju

Facebook/Sebastjan Strašek

Močna burja trenutno otežuje gašenje, požar pa se je za kratek čas približal enemu objektu, a so ga ubranili gasilci. 

Na hrvaškem otoku Pašman je dopoldne izbruhnil požar, ki ga je nato razplamtela še močna burja.

Z ognjem, ki se je v nekem trenutku približal tudi objektom, se spopada več deset gasilcev s tremi cisternami vode. Požar se je začel v Pustogradu v bližini kraja Tkon.

Facebook/Sebastjan Strašek

Razširil po širšem območju

"Na terenu je sedem gasilskih vozil in veliko število gasilcev. Zagorelo je okoli 11. ure, a se je zaradi močnega vetra razširil po širšem območju. Požar se je za kratek čas približal enemu objektu, a so ga ubranili gasilci iz gasilskih društev Pašman in Tkon," je povedal gasilski poveljnik Matej Rudić.

Dodal je, da močna burja trenutno otežuje gašenje, a pričakuje, da bodo požar ustavili s skupnim delovanjem kopenskih in letalskih sil.

Kot poroča Zadarski list, na otoku gori borov gozd. Ker veter ne popušča, požar še vedno ni pod nadzorom, a je situacija boljša kot prej. Pri gašenju pomagajo kanaderji, kot tudi gasilci iz Pakoštan in Biograda ter gasilci iz medžimurske županije, ki vsako leto bivajo in pomagajo na tem območju.

Na Hrvaškem divjajo požari

V okolici Novigrada na Hrvaškem je v četrtek zvečer izbruhnil velik požar. Z njim se je vso noč spopadalo 86 gasilcev, ki jim je uspelo ustaviti širjenje ognja.

V požaru je zgorelo več kot 45 hektarov gozda in nizkega rastlinja. Življenje ljudi in hiše niso bili ogroženi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.