M.P./STA | 20. 10. 2022, 19:03

Humor na britanski način: "Še solata jo je preživela"

Profimedia

Šlo je za stavo, ki jo je na spletu spremljalo na tisoče Britancev. Rezultat so dočakali in je pričakovan, pravijo ...

Kot je znano, je britanska premierka Liz Truss odstopila s premierskega položaja. V izjavi za javnost v Londonu je povedala, da ne more izpolniti danih obljub in da bo v naslednjem tednu stekel postopek za izbiro njenega naslednika na čelu stranke in vlade.

"Katera bo prej ovenela?"

Britanski časnik Daily Star je minuli petek na Youtubu objavil neprekinjen 24-urni prenos v živo, v katerem so zraven fotografije britanske premierke Liz Truss postavili glavo solate. Gledalce so vprašali, "katera bo prej ovenela".

Po odstopu Trussove so tudi prejeli odgovor - solata je na zadovoljstvo gledalcev zmagala.

V šaljivem posnetku britanskega časnika je bila od 14. oktobra neprekinjeno na ogled samo ena podoba - fotografija nedavno odstopljene premierke poleg "standardne glave solate iz veleblagovnice Tesco za 60 penijev", h kateri so ves čas dodajali različne predmete.

Izkazalo se je, da je solata zdržala dlje od premierke, ki je napovedala svoj odstop.

Zdržala je le 45 dni

Trussova je je postala britanska predsednica vlade z najkrajšim stažem doslej, saj je bila na položaju samo 45 dni. Njene težave so se začele sredi septembra po objavi načrta za znižanje davkov. Prejšnji petek - na dan objave posnetka - je premierka odstavila finančnega ministra Kwasija Kwartenga ter na njegov položaj imenovala Jeremyja Hunta. Ta je v ponedeljek sporočil, da se vlada odpoveduje načrtovanim ukrepom.

Posnetek časnika Daily Star, ki se še vedno predvaja, medtem prikazuje glavo solate ob proslavljanju s kozarcem konjaka in britanskimi zastavicami v ozadju. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord