N. V. | 13. 11. 2022, 08:52

Imate doma stare figurice iz Kinder jajčk? Vredne so pravo bogastvo

Pinterest

Če ste med tistimi, ki ste figurice shranili, se vam lahko nasmehne sreča. Nekatere so vredne tudi več tisočakov.

Čokoladni jajček Kinder združuje okus čokolade in vznemirljivost, ki ga prinese presenečenje. Na policah se je prvič pojavil leta 1974, od takrat so ga vzljubili otroci po vsem svetu. 

Nekateri so figurice skrbno shranjevali. Če se tudi pri vas doma v škatlah ali kotih skrivajo figurice iz tega priljubljenega izdelka, vam lahko te prinesejo lepo vsoto denarja. 

Za figurico smrkca 12 tisočakov

Najbolj zaželene so figurice smrkcev. Najvišjo ceno dosegajo smrkci v podobi nočnega čuvaja, smrkca s piščaljo in smrkca z ogledalcem, na eBayu se prodajajo po več tisoč evrov. 

Med njimi je najdragocenejša figurica smrkca nočnega čuvaja, za katerega lahko, kot poroča več medijev, iztržite tudi do 12.000 evrov.

A takšne cene ne dosežejo vse figurice omenjenega smrkca. Zbiratelji so pozorni na točno določene podrobnosti. Figurica smrkca nočnega čuvaja dosega tako vrtoglave vrednosti le, če je narejena iz trdne modre plastike, kapa in hlače pa so poslikane.

Smrkec z ogledalom je drugi najvrednejši, njegova vrednost je ocenjena od 4800 do 6000 evrov. A to velja le pod enim pogojem: ogledalo mora biti srebrne barve in ne bele. Med vrednejše spada še smrkec na hoduljah, ki je vreden okoli 900 evrov.

Katere figure še nosijo denar?

Niso le smrkci tisti, ki vam lahko prinesejo pravo bogastvo. Med vrednejšimi figuricami čokoladnih jajčk Kinder je tudi škrat Ferdi Fallobst, ki je lahko vreden med 2000 in 3500 evri. Figuri Asterixa in Obelixa dosegata vrednost od 100 do 180 evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol