D. D. | 6. 10. 2023, 16:24

Nenavaden incident: 9-letnik v restavraciji popil jabolčni sok in pristal v bolnišnici. Ugotovili so, da je v soku bil ...

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Fantek je utrpel hude poškodbe. 

Iz Hrvaške prihaja novica, da so v bolnišnico nedavno sprejeli devetletnega dečka z močnimi opeklinami požiralnika, ki jih je dobil po tem, ko je v restavraciji popil jabolčni sok.   

Po pričevanju staršev naj bi natakarica pred fantkom odprla sok v steklenički, ta ga je popil in kmalu zatem bruhal. Pred tem je kričal: "Kislo, kislo ..." Njegov oče je sok poskusil in prav tako ugotovil, da s pijačo nekaj ni v redu. Mati 9-letnika je za RTL povedala, da so sprva mislili, da je sok pokvarjen, ko pa je fant dobil vročino, so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je pil lug, ki je znan kot močno čistilno sredstvo.

"V steklenici s sokom so mu postregli razmaščevalec - alkalno sredstvo s PH 13, zaradi česar je utrpel poškodbe sluznice požiralnika in ustne votline," je komentirala družinska odvetnica Jovana Puhalo.

Kot še poroča hrvaški medij, je kazenska preiskava še v teku, neuradno pa naj bi inšpekcija pregledala vse sokove v restavraciji. Po zadnjih ugotovitvah naj bi nekdo v steklenico soka nalil sredstvo za čiščenje in ga pozabil v hladilniku. Natakarica pa ga je nič hudega sluteč postregla fantku. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol